TOP 5 seriálů, které okusují historii podle svého

TOP 5 seriálů, které okusují historii podle svého | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 18 obrázků
Přestože se tvůrci snaží, ne vždy jim to vyjde...
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Přestože se tvůrci historických seriálů většinou snaží stavět na skutečných událostech, aby udělali dějovou linku atraktivnější, často sklouzávají z nepřesnostem, které mají s reálnými dějinami jen pramálo společného. Přinášíme vám pět případů, kdy k tomu došlo i s konkrétními příklady, kdy mystifikovali diváky.

TOP 6 seriálových chyb, které jste nejspíš vůbec nepostřehli
 

Reign (Království)

Seriál Reign (Království) z roku 2013 sleduje příběh dospívající Marie Stuartovny, budoucí skotské královny, která byla zaslíbena následníkovi francouzského trůnu Františkovi II. Server USA Today trefně napsal, že se sice stanice CW snaží vzdělávat mládež, tímto počinem však dosáhne jen toho, že mladí budou ještě hloupější. Seriál je v mnohém spíše fantasy telenovela.

Nebudeme zbytečně spoilerovat, pro demonstraci však propálíme alespoň jeden příklad: Marie Stuartovna přijede na francouzský dvůr, aby si vzala Františka II. Jeho avantýry a chladné přijetí mají však za následek, že se Marie zamiluje do Františkova nevlastního bratra Bashe (Sebastiana), který se narodil jako králův bastard. Jsou spolu Františkem přistiženi při líbání (viz video níže). Mary s ním dokonce uteče, nakonec se však stejně vrátí k Františkovi a milují se až za hrob. To jen ve zkratce... Když pomineme, jak je celá anabáze vzhledem k dřívějším poměrům absurdní, tak Bash ani nikdy neexistoval. A takových smyšlených postav, faktů a okolností je tam tolik, až to bolí. 

Abychom však seriál jen nehanili, má plno kladů. Třeba dokonalé intriky Kateřiny Medicejské, vraždy a základní historickou kostru, která naštěstí sedí až do tragického konce. 

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu