Živí mrtví: Teorie v 5 bodech - jaký osud čeká Ricka ve filmech

Živí mrtví: Teorie v 5 bodech - jaký osud čeká Ricka ve filmech | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Souhrn všeho, čeho bychom se mohli dočkat ve filmech ze světa Živých mrtvých.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Článek obsahuje spoilery!

Ať už vám tvůrčí řešení Rickovy falešné smrti přišlo dobře promyšlené nebo až moc přitažené za vlasy, v rámci možností mohu podotknut, že se povedl provést celkem solidní kompromis. Hlavní postava, Rick Grimes, se doslova odbouchl do vzduchu, a přesto všechno přežil, aby se vydal vstříc novému dobrodružství. To dalo svobodu jeho představiteli, Andrewu Lincolnovi, který se konečně může věnovat své zanedbané rodině. Tak či tak, on ani jeho postava neřekli poslední slovo. Oba se vrátí v připravované televizní trilogii, kde budeme sledovat osudy Ricka v bodě, kde jsme skončili. Přesněji v momentě, kdy zraněný odlétal s jeho zachránkyní Jadis neznámo kam (jeho podrobný odchod čtěte níže). A o tom si dnes popovídáme v mé vlastní teorii. Teorii, která predikuje, co s Rickem bude dál.

Živí mrtví: Konec Ricka Grimese krok za krokem!
 

Vrtulník jako předzvěst velké komunity

V úplně první epizodě jsme viděli, jak nad Rickem prolétl vrtulník - ne nepodobný tomu, který ho o několik řad později odvážel pryč. Tento zpočátku nenápadný detail se pořádně rozrostl až s příchodem 8. řady, kdy jsme tento záhadný vrtulník viděli hned několikrát. A celé to završíme momentem, který nabídla poslední Rickova epizoda. A tím nemyslím konec, ale naopak začátek. Ten začíná Rickovou halucinací, kdy ho vidíme v nemocnici stát nad svým tělem v kómatu. Ještě před tím, než se ale probudí, vidíme k budově přilétat doslova celou armádu. Ano, jedná se sice Rickův výplod mysli, ale přesto...

Proč jsem zaplnil celý odstavec kecáním o vrtulnících? Nemusíte být doslova Sherlock Holmes, abyste nevydedukovali, že někde neznámo kde existuje mnohem větší komunita, než jakou kdy vybudoval velký Rick Grimes. Když budeme předpokládat, že tito přeživší mají k dispozici několik desítek vrtulníků a zároveň dostatek paliva k jejich opětovnému používání, výsledek je vcelku jasný. Komunita s těmito prostředky bude v tomto zvráceném světě na nejvyšší úrovni. Lze mluvit o těžce opevněném obydlí za vysokou zdí z betonu, s armádním vybavením a dost možná i ustálenými pravidly fungujícími jako zákon. Komiksoví fandové už určitě tuší, kam tím mířím.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

J.Rose | 07.02.2020 00:52
Zajímavé čtení. Také věřím že je Rick u Commonwealth. Držím mu palce a rád se nechám překvapit.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu