Titans: Z Batmana je padouch. A proč se mu seriály neustále vyhýbají?

Titans: Z Batmana je padouch. A proč se mu seriály neustále vyhýbají? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Koukněte na trailer, fotky a oficiální synopsi závěrečné epizody seriálu Titans, který otevřel komiksovou službu DC Universe.

Titans jsou prvním původním seriálem, který Warner nabídl na své letos otevřené službě DC Universe. Ta je, jak už název napovídá, zaměřená na fanoušky DC komiksu. Seriál je inspirovaný komiksovým týmem Teen Titans, který se soustředí na mladší hrdiny. V seriálu jim velí Dick Grayson (Brenton Thwaites), známý především jako Batmanův sidekick Robin. V době série nechal Gotham za sebou a v Detroitu se snaží vystoupit ze stínu svého mentora. Ostatně, už první upoutávka se zapsala slavnou větou „Fuck Batman“.

Podle jedněch to byla srozumitelná deklarace nátury Dicka i celého seriálu, podle druhých to bylo především legrační. Tak či tak se závěrečná epizoda první řady k Batmanovi opět obloukem vrací. Upoutávka ukazuje, že Batman zcela zešílel a při potírání zločinců už zachází opravdu příliš daleko. Můžeme spekulovat o tom, zda jde o nějaký dočasný problém, Batmanova napodobitele či třeba hypnózu. Anebo byli tvůrci odvážní a skutečně udělali z temného rytíře čistokrevného padoucha?

Odpověď fanouškům už teď možná dává oficiální synopse epizody, podle které se Dick prostřednictvím Trigona dostane na snovou rovinu bytí, na které žije šťastným rodinným životem, ale sled událostí jej záhy zavádí zpátky do temného Gothamu.

Zdá se tedy, že se Batman nakonec přeci jen do skutečných událostí nezapojí, čímž se Titans zařadí po bok několika dalších TV seriálů, které se kolem temného rytíře neustále ochomýtají, ale nikdy jej nevyužijí naplno. Seriál Gotham se pět sezon soustředil na to, že Bruce Waynem do úlohy Batmana teprve dorůstá. Seriál Arrow potom Batmanovi vyloženě vykradl celou řadu příběhových linek a použil je pro Olivera Queena, avšak samotného Batmana neukázal nikdy. Nejblíž byl v nedávné crossoverové epizodě, když se v příběhu mihla Batwoman.

Titans nejsou přijímaní zrovna s nadšením (na Metacritics průměrná známka 55/100, na Rotten Tomatoes 6,6/10), tak uvidíme, zda si po dokončení celé první řady reputaci nějak vylepší. Rozhodně by se to hodilo, pokud má být služba DC Universe dlouhodobě úspěšná.

V galerii najdete z finální epizody také několik fotek.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Spike/ | 18.12.2018 00:26
No tak já asi patřím k té menšině, která je z Titans opravdu nadšená. Ale doufám že tohle bude nějaká snová vize nebo alternativní realita, až takový odklon a Batmana jako čistokrevného padoucha by mě asi trvalo skousnout...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu