Stranger Things 3: Čeká nás inspirace Rudým úsvitem?

Stranger Things 3: Čeká nás inspirace Rudým úsvitem? | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Řada indicií naznačuje, že ve třetí sérii Stranger Things by mohli mít větší roli Sověti.

Stanger Things 3 zatím drží téměř všechny informace pod pokličkou. Teaser odhalil názvy jednotlivých epizod, víme, že se seznámíme s novými postavami, děj poskočí v čase kupředu a bude se odehrávat v létě. O mnoho moudřejší nejsme. Pozorní fanoušci si teď všimli zdánlivé maličkosti na IMDb. Je třeba mít na paměti, že filmovou databázi může upravovat každý, ale u takové drobnůstky nepůsobí pravděpodobně, že by si někdo měl potřebu vymýšlet. Takže, co jsme se vlastně dozvěděli?

V poslední epizodě se má objevit postava „ruské stráže“, jak odhaluje poznámka u jednoho z kaskadérů. Několik herců potom má jednoznačně ruská jména a hrají nejrůznější vojenský personál. Podle fanoušků u jejich rolí dříve dokonce bylo dokonce uvedeno, že vojáci jsou rusové, ale později byl tenhle detail umazaný – jako by si někdo uvědomil, že prozradil víc, než měl a svoji chybu napravil. Postavy Rusů (Sovětů) se objevují i v dřívějších epizodách.

Můžeme spekulovat o tom, zda v seriálu bude nějaká scéna z Ruska, popřípadě jestli se ruští vojáci objeví v Hawkinsu. Tak či tak by mohlo jít o další náznak toho, že Sověti v příští řadě seriálu budou hrát nezanedbatelnou roli. V roce 1985 stále trvala studená válka. Už v první sérii jsme se dozvěděli, že laboratoř, ze které uprchla Eleven, byla vytvořena jako místo pro vývoj zbraní proti Sovětům. V jedné scéně dokonce vidíme snahu využít Eleven jako prostředek ke špionáži. A v jednom z teaserů třetí řady se objevil záběr na román Hon na ponorku, ve kterém chce kapitán sovětské ponorky dezertovat k Američanům a ani jedna strana neví, jak si má jeho krok vyložit. Jaderná válka je na spadnutí.

Mohli by tedy právě Sověti být nějakou zásadní hnací silou příběhu také ve třetí řadě Stranger Things? To ukáže čas. Víme, že premiéra je naplánovaná na příští rok a jak se bude blížit, jistě se dozvíme další podrobnosti.

PS: Stranger Things se vždy hojně inspirovaly popkulturou 80. let. Když si spojíte Sověty a malé americké městečko, nejde si vzpomenout na snímek Rudý úsvit z roku 1984, ve kterém Sověti zaútočí na Spojené státy a parta studentů z jednoho maloměsta začne klást partyzánský odpor...

Zdroje: IMDb, Reddit

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu