Mandalorian: Který skladatel nahradí Johna Williamse?

Mandalorian: Který skladatel nahradí Johna Williamse? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Kdo naváže na kultovní hudbu Johna Williamse tentokrát?

Donedávna bylo zvykem, že hudbu ke každému filmu ze světa Star Wars komponovala skladatelská legenda, John Williams. Ovšem od doby, kdy tomuto universu šéfuje studio Disney, přicházejí projekty z tohoto světa stále častěji. Místo každoročního vytěžování tohoto skladatele tedy studio logicky sází na jiná jména. Jeho prvním náhradníkem se stal Michael Giacchino (Star Trek). Ten složil hudbu ke spin-offu Rogue One. Druhým náhradníkem se následně stal John Powell (Jak vycvičit draka). Ten se naopak svojí hudbou snažil vylepšit dojem ze špatně hodnoceného Sola. Oba tvůrci se sice svému skladatelskému vzoru nevyrovnali, přece jenom ale odvedli velmi slušnou práci. A zdá se, že ani příští volba neurazí.

Už za rok totiž dorazí hraný seriál Mandalorian, který vzniká pod režisérským dohledem Jona Favreaua. Ten si na pomoc přizval současnou skladatelskou hvězdu, Ludwiga Goranssöna. Člověka, jehož podivné jméno vám možná nic neřekne, ale filmy na kterých spolupracoval, určitě ano. Každý si jistě vzpomene na Creeda nebo Black Panthera. Takové slávy jako jeho dva zmínění předchůdci sice nedosahuje, ovšem s obrovským angažováním Black Panthera za velkou louží je dosti reálné, že si letos za svoji hudbu odnese Zlatý glóbus, ne-li rovnou Oscara. Co fanouškům vzkázal? Krom samého děkování nic důležitého, ovšem dle jeho slov se můžeme těšit, že hudební tradice tohoto světa bude zachována a přitom je připraven nám pomocí své hudby představit zcela nová a nezmapovaná území. Jak se nová náhrada za Johna Williamse zamlouvá vám?

PS: Pokud byste si tohoto tvůrce chtěli připomenout, zde máte přiloženou asi jeho nejlepší práci.

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

bSaR | 23.12.2018 18:54
Tedy zrovna Giacchinova práce předčila i Disneyho Williamsovo hudbu. Ale je to můj oblíbenec, takže by to bylo abych se neozval :-D
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu