Vikingové: Stane se z Lagerthy nový Seer?

Vikingové: Stane se z Lagerthy nový Seer? | Fandíme seriálům
History
Zobrazit dalších 6 obrázků
Jak to nakonec všechno dopadne? O čem se diskutuje mezi skalními fanoušky?

Pozor, článek obsahuje spoilery k 5. sérii.

Mnoho lidí předpokládalo, že to bude Floki, kdo v Kattegatu nahradí zavražděného věštce, s poslední epizodou se však pohled na budoucího Seera mění. S ohledem na okolnosti 19. dílu, kdy bylo odhaleno zákulisí Lagerthina zmizení, je nasnadě varianta, že právě ona převezme roli věštce. 

U jakési lesní ženy/čarodějnice jí bylo řečeno, že její starý život již neexistuje. Je mrtvý. Zrodila se nová žena, jejíž úloha zatím není přesně definována, nikomu se však nechce věřit, že se usídlí v osadě poblíž Wessexu a bude tam v poklidu žít až do konce svého života. Lagertha teď vypadá klidně, vyrovnaně, jako by na všechno hleděla s jistým nadhledem a odstupem. Jako by se jí už nic osobně netýkalo. Nový způsob života očividně přijala.

Vikingové: TOP 5 dějových zvratů, které předpovídají fanoušci do dalších dílů
 

Někteří tuto teorii rozvíjí dále, a to že právě Lagertha coby Seer nakonec zabije Ivara. Jiní naopak tvrdí, že s novým životem definitivně skoncovala se zabíjením a jakýmkoliv násilím. Stále je tu navíc věštba, která Lagerthě předpovídá, že zemře rukou jednoho z Ragnarových synů. Jeden z nejčastějších předpokladů je, že to udělá Magnus, čímž potvrdí, že mu v žilách skutečně koluje krev Ragnara Lothbroka. Kdy se tak ale stane?

Že by tvůrce nechal Lagerthu zemřít ve finální epizodě 5. řady, je poměrně nepravděpodobné. Záhadná dějová linka, kdy došlo k jejímu zmizení a následnému znovuzrození a návratu do Wessexu, by tak totiž vyzněla naprosto zbytečně a plytce. Tvůrce Michael Hirst se navíc před několika týdny nechal slyšet, že mu chodí tuny vzkazů a proseb, aby Lagerthu nezabíjel. A úplně si znepřátelit diváky je to poslední, co by si před finální sezónou přál.

Ještě by nám něco mohl napovídat fakt, že se představitelka Lagerthy, Katheryn Winnick, chopila v 6. sérii režie jedné z epizod. Co myslíte? Jaký osud Lagerthu čeká?

 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu