Hra o trůny: Emilia Clarke v průběhu natáčení bojovala o život

Hra o trůny: Emilia Clarke v průběhu natáčení bojovala o život | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 3 obrázky
Čím si musela projít samotná Matka draků behěm prvních let natáčení Hry o trůny?

Emilia Clarke, představitelka Daenerys Targaryen ze Hry o trůny, se nedávno rozepsala o velice závažném a životu ohrožujícím zdravotním problému, který ji postihl před natáčením 2. série seriálu. 

Během tréninku s osobním trenérem zaznamenala silné bodavé bolesti hlavy. Okažmitě byla tedy odvezena do nemocnice, kde podstoupila magnetickou rezonanci. Bylo jí diagnostikováno mozkové aneurysma neboli výduť mozkových tepen. Jde o onemocnění mozkových tepen, které se vychlipují a poté mění tvar. Potíže se dají chirurgicky odstranit uzávěrem vůdutě. Právě takovou operaci musela herečka podstoupit. Dva týdny se pak musela zotavovat. Během tohoto procesu si nebyla schopna vybavit ani své vlastní jméno a měla problémy s mluvením. "Z úst se mi šla zkomolená slova a já začala panikařit. Nikdy jsem nezažila takový strach," píše herečka, "Viděla jsem svoji budoucnout a nebyla růžová, jsem herečka, musím si pamatovat své repliky. Tehdy jsem si nepamatovala vlastní jméno." 

Do natáčení 2. série Hry o trůny se plně zotavila, přesto stále žila se strachem v podobě možného návratu nemoci. Během natáčení 2. série se cítila hodně unavená, první natáčecí den dokonce po celém dni vyčerpáním omdlela. Tím ale problémy neskončily...

Hra o trůny: Emilia Clarke má nové tetování draků!
 

Po dokončení natáčení 3. řady se nemoc vrátila a Clarke se už podruhé ocitla v ohrožení života. Tentokrát to ale bylo ještě horší. Jedno z vyšetření, které Emilia pravidelně podstupovala, odhalilo další aneurysma, tentokrát dvakrát větší než první. Když se Clarke vzbudila po operaci, podle všeho přímo křičela bolestí. Operace se nezdařila. Aby jí doktoři zachránili život, museli přistoupit k další operaci, tentokrát se museli uchýlit k více tradičnějšímu postupu při opraci mozku. Skrz lebku. 

Rekonsvalesce po takovém zákroku trvala mnohem déle. Herečka trpěla panickými záchvaty a cítila se pouze jako skořápka svého já. "Vypadala jsem, jako bych zažila bitvy, které ani Daenerys nezažila," pokračuje ve své vypovědi Clarke. "Po operaci mi z hlavy trčela hadička, kusy mojí lebky byly nahrazeny titaniem, dnes už nemůžete vidět tu velkou jizvu, která mi vede až k uchu, tehdy jsem ale nevěřila tomu, že nebude vidět."

Podle jejích slov se dostala až k uvažování o smrti. Dokonce prosila zdravotnický personál, aby ji nechali zemřít. Několik týdnů od operace se už zúčastnila panelu na Comic-Conu v San Diegu, kde se svými hereckými kolegy promovala Hru o trůny. Dnes už je podle všeho naprosto v pořádku a žádné zdravotní potíže ji netrápí. 

Emilia je tedy stejně jako postava, kterou v seriálu ztvárňuje, skutečná bojovnice. Kromě překonání nemoci se ještě nebála otevřít celému světu a myslím, že zaslouží uznání a respekt.  Přejeme, aby zdraví vydželo. 

Ukázku na nadcházející 8. sérii Hry o trůny přikládáme níže:

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu