Chernobyl: Minisérie o skutečné havárii jaderné elektrárny v prvním traileru mrazí

Chernobyl: Minisérie o skutečné havárii jaderné elektrárny v prvním traileru mrazí | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jaká tajemství se skrývala za největší jadernou katastrofou a její likvidací nám ukáže nový počin od HBO.

V předloňském roce jsme se dozvěděli o tom, že stanice HBO chystá další svoji minisérii, tentokrát s názvem Chernobyl. Jak je podle názvu jasné, pětidílná minisérie se bude věnovat skutečným katastrofickým událostem, které se staly roku 1986 v tehdy sovětské elektrárně Černobyl na území dnešní Ukrajiny. V dubnu toho roku totiž vybuchl jeden z jaderných reaktorů elektrárny a způsobil nukleární katastrofu, kvůli které se po značné části zeměkoule rozesela míra radiace. Nejznámější jadernou katastrofu nyní na televizní obrazovky přivede převážně scenárista Craig Mazin (Pařba na třetí a v Bangkoku, Lovec: Zimní válka), z jehož scénáře byli na HBO nadšení. První  trailer ukazuje proč.

První ukázky z minisérie totiž vypadají až děsivě reálně. Příběh by se měl zaměřit na vyšetřování výbuchu, stejně jako na osudy záchranných jednotek, které začaly nehodu řešit bez vědomí, že jsou vystavení smrtelným dávkám radiace. Jak už dnes víme, tehdejší vláda Sovětského svazu se snažila vše ututlat, a tak málokdo opravdu znal děsivý rozsah katastrofy.

V hlavních rolích se objevují Jared Harris jako vědec Valery Legasov, který bude vládou vyslán k vyšetření katastrofy, a Stellan Skarsgård jako vedoucí komise pro likvidaci následků, Boris Shcherbina. Dále hrají Paul Ritter, Emily Watson nebo Jessie Buckley, premiéra bude na stanici HBO 6. května.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu