Hra o trůny: Elizabeth Olsen se ucházela o roli Daenerys. A nevzpomíná na to s láskou

Hra o trůny: Elizabeth Olsen se ucházela o roli Daenerys. A nevzpomíná na to s láskou | Fandíme seriálům
Herečka to považuje za hodně trapný zážitek.

Daenerys Targaryen ze Hry o trůny ztvárňuje sympatická Emilia Clarke. Ale nebyla první herečkou, která si tuhle postavu zahrála. V pilotní epizodě ji původně propůjčila tvář Tamzin Merchant, ale její scény byly přetočeny s Emilií Clarke (nebylo vysvětleno proč, ovšem tvůrci tvrdí, že rozhodně ne proto, že by Tamzin byla špatná herečka).

Nicméně o roli se samozřejmě ucházelo více hereček, údajně stovky. A mezi nimi byla i Elizabeth Olsen, která aktuálně hraje Scarlet Witch v marvelovských filmech. Právě Elizabeth na dobu, kdy se snažila stát Matkou draků, zavzpomínala:

"Když jsem začínala pracovat, dělala jsem konkurz snad na všechno, protože mám konkurzy ráda. Ucházela jsem se i o roli Khaleesi. Na to jsem zapomněla. Byl to ten nejtrapnější konkurz, který jsem kdy zažila. Zrovna povstala z ohně. A pronášela proslov k tisícům lidí o tom, že je jejich královnou. [Filmaři] nevěděli, zda chtějí britský přízvuk nebo ne. Tak jsem předvedla obojí. Bylo to děsné. Kdykoliv někdo řekne, 'Příběh z nepovedeného konkurzu," vybaví se mi tenhle."

Elizabeth je šikovná herečka, ale poté, co zhruba deset let vídáme jako Daenerys Emilii Clarke, je těžké si představit, že ji hraje někdo jiný. Nicméně, i ona se s rolí rozloučila - příběh Daenerys je uzavřený společně s celým seriálem.

Zdroj: Vulture

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 2

.Karel | 25.05.2019 18:15
Hynek: dost možná v dabingu, nevím poslední dvě sezony jsem viděl v originálním znění... Olsenku bych bral radši... Emilia je možná sympaťánda, ale je trošku zaprcaťelá
Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu