Hra o trůny: Scenárista bude pracovat na Lord of the Rings. A první prequel nejdříve v roce 2021

Hra o trůny: Scenárista bude pracovat na Lord of the Rings. A první prequel nejdříve v roce 2021 | Fandíme seriálům
Na další seriál ze světa Hry o trůny si ještě chvíli počkáme.

Hra o trůny se před pár dny rozloučila ne úplně pozitivně přijatou osmou řadou. Ale milovníci drsného fantasy světa stvořeného Georgem R.R. Martinem vědí, že se chystá několik prequelů. Původně se mluvilo o pěti, teď se zdá, že budou zřejmě tři a vypadá to, že bychom se prvního z nich měli dočkat nejdříve v roce 2021. Naznačil to programový ředitel HBO Casey Bloys:

"Pokud jde o produkci, kdy jsme měli možnost vidět scénáře pro první řadu, pak je zřejmé, že jde o velký a komplikovaný projekt. Natočit pilotní epizodu v červnu a vysílat ji o rok později, to působí příliš uspěchaně, nicméně těžko říct. Casting skončil před pár týdny. V Belfastu se připravují na natáčení, které začne v horizontu týdnů."

Vysílat první prequel příští rok se zdá Bloysovi příliš brzy, ale samozřejmě se to může změnit. A není to nemožné, dá se očekávat, že poté, co skončila Hra o trůny, se výrazně sníží počet předplatitelů HBO a to se jistě šéfům líbit nebude, takže by nebylo překvapením, pokud by tlačili na to, aby prequel ke Hře o trůny odstartoval na obrazovkách co nejdříve. Bloys ale naznačil, že až do roku 2021 má HBO dostatek zajímavých seriálů, takže není nutné spěchat.

Fandové fantasy ale se dočkají i jiných nadějných projektů, chystá se několik fantasy sérií a mezi nimi bude i Lord of the Rings, která bude k vidění na streamovací službě Amazonu

A co má kromě žánru společného se Hrou o trůny? Scenáristu. Aktuálně bylo oznámeno, že Bryan Cogman, který působil jako scenárista na Hře o trůny, bude pracovat právě na seriálové verzi Pána prstenů společně s dříve oznámenými JD Paynem a Patrickem McKayem. Produkce ještě nezačala, ale premiéra by se měla odehrát také v roce 2021

Pokud jde o Cogmana, tak ten má na kontě 11 epizod Hry o trůny, kdy tou poslední byl druhý díl osmé řady nazvaný A Knight of the Seven Kingdoms a nutno poznamenat, že na rozdíl od většiny ostatních epizod z osmé řady, tahle se dočkala velmi pozitivního hodnocení. Víc epizod pro Trůny napsal už jen Dave Hill (a samozřejmě tvůrci Weiss a Benioff) a Cogman byl od začátku součástí užšího tvůrčího kolektivu. Sám podal HBO návrh na vlastní spin-off Hry o trůny, konkrétně ten jeho však schválený nebyl. A tak jeho služby získala fantasy konkurence.

Zdroj: DeadlineVariety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu