Orange is The New Black: Trailer na finální řadu vězeňského seriálu ždímá emoce

Orange is The New Black: Trailer na finální řadu vězeňského seriálu ždímá emoce | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Jít do vězení je pro většinu lidí peklo, vrátit se po letech v teplákách do běžného provozu však není o moc snazší. To a víc nabídne závěr seriálu.

Je skoro až k neuvěření, že už je s námi Orange is the New Black sedmým rokem. Seriál se poprvé představil v roce 2013 a dodnes patří k tomu nejlepšímu, co Netflix nabízí. Původně se seriál inspiroval stejnojmennou životopisnou knihou ústřední protagonistky Piper, která dlouho žila zhýčkaným životem rozmazlené princezničky z privilegované vyšší střední třídy. Kvůli stupidní touze po dobrodružství se ale dostala do vězení, kde na její chytračení nikdo nebyl zvědavý a hodně rychle se musela adaptovat na život mezi ostrými ženami všech možných povah a původů.

Zpočátku seriál ukazoval především fungování věznice a tvrdou psychickou daň, kterou si na člověku odnětí svobody vybere. I později seriál řešil problémy jako jsou privatizace vězeňství, neschopní dozorci či kriminalita za mřížemi, stěžejní se však staly hlavně rozmanité příběhy jednotlivých žen. Rychle se ukázalo, že i zdánlivě nejzapadlejší osůbka má co říct, má nějaký svůj životní příběh, a že i za sebetužší slupkou se ukrývá lidská bytost, která si možná trest zaslouží, ale stejně tak může platit, že to v životě neměla vůbec jednoduché. Seriál geniálním způsobem vypiloval k dokonalosti kombinaci humoru se srdceryvným dramatem, a právě díky tomu a výborným herečkám (a sem tam hercům) jednotlivé epizody vždycky stojí za to, i když má zrovna třeba nějaká řada o chlup slabší ústřední příběh.

Trailer na finální řadu je hořkosladký. Nechybí opět humor ani drama, ždíme se nostalgie a všechno to podtrhává vědomí, že se blíží úplný konec. Jakkoliv série už dávno není příběhem Piper, vypadá to, že právě její propuštění znamená konec. I když ještě ne úplný konec. Jedním ze stěžejních témat má být to, jak se Piper (Taylor Schilling) vypořádává s životem na svobodě. Druhou důležitou linkou bude příběh Taystee (Danielle Brooks), která byla neprávem odsouzená k doživotí. A třetí stěžejní postavou má být Blanca (Laura Gomez), která má vážné potíže s imigračním.

Závěrečná řada dorazí 26. 7., těšíme se ale už teď.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu