Živí mrtví: AMC uklidňuje fanoušky, že konec komiksu neovlivní konec seriálu

Živí mrtví: AMC uklidňuje fanoušky, že konec komiksu neovlivní konec seriálu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Komiksová předloha slavného seriálu The Walking Dead bez varování skončila. Tvůrci vysvětlují, co to znamená pro seriály.

Jestli jste zarytými fanoušky Živých mrtvých, jistě vám neunikla informace, že tvůrce komiksové předlohy Robert Kirkman oznámil, že naposledy vydaný sešit s číslem 193 byl vůbec poslední, který v sérii vyjde. Pro skalní fanoušky černobílého komiksu to pochopitelně byla šokující zpráva, což je ale přesně to, co Kirkman zamýšlel. Zapadá do celkové ideologie jím stvořeného světa, kde se nějaký zvrat může stát na každé další straně.

„Svým způsobem bylo ukončení série stejné, jako zabít hlavního hrdinu. Mnohokrát těžší, ale pocit je stejný,“ napsal Kirkmam. „Nechci končit, chci pokračovat dál, ale příběh si sám řekne, co chce a co potřebuje. Tohle se muselo stát. Ať už jsem to chtěl nebo ne.“

Komiksová série inspirovala vznik stejnojmenného seriálu na stanici AMC, který, alespoň zpočátku, komiks věrně adaptoval. O kvalitu se v první sérii postaral režisér Frank Darabont, známý svými vězeňskými dramaty Zelená míle a Vykoupení z věznice Shawshank. Od té doby jsme dostali dohromady osm sérií a hromada dalších je v plánu. AMC rozhodně neplánuje končit se světem oživlých mrtvol a vydalo prohlášení v návaznosti na vydání posledního čísla komiksových Živých mrtvých:

„Výjimečný komiks dal vzniknout světu, který nyní existuje v mnoha formách, žije v srdcích a myslích milionů fanoušků a bude žít ještě spoustu dalších let.“ Stanice tak naráží na fakt, že kromě komiksu neexistuje pouze seriál a jeho spin-off (Živí mrtví: Počátek konce), ale například i videohry. Když AMC před produkcí osmé série mateřského seriálu přivedlo na pozici showrunnera Angelu Kang, dostalo se nám informace, že seriál bude pokračovat tak dlouho, jak jen to bude možné. Střízlivě zatím můžeme říct, že série s číslem deset se dočkáme určitě, osmá série nabrala potřebný nový dech a kvalitativně se zvedla. AMC se nyní musí postarat o to, aby se i sledovanost vrátila do starých kolejí, nebo přinejmenším přestala padat.

Zdroj: The Wrap, ScreenRant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Snickers | 05.07.2019 21:22
Seriál měl být ukončen už dávno. Stojí to víc a víc za h........
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu