The Lost Boys: Než točit originální seriál, to radši 2x zremakovat prazdroj sexy upírů

The Lost Boys: Než točit originální seriál, to radši 2x zremakovat prazdroj sexy upírů | Fandíme seriálům
Zobrazit další 1 obrázek
Hollywood je opravdu posedlý známými značkami. Stanice CW radši nechá seriálovou novinku od podlahy kompletně přetočit, než aby se „známého“ jména vzdala.

Ve filmovém světě se remaky točí dlouhodobě. Producent se může zaštítit známou značkou a námět se mu pak před manažery filmových studií daleko snáz prosazuje. A když snímek neuspěje, lze se vymlouvat na to, že předchozí verze přece zabodovala, tak jak mohl kdokoliv tušit, že to tentokrát nedopadne.

V televizi to dlouhou dobu bylo jinak. Seriály sice byly ve většině případů podobné jeden druhému jako vejce vejci, nicméně název i základní premisu si vymýšlely pokaždé vlastní. Diváci se pak koukali jednoduše proto, že na pár kanálech zkrátka nebyla jiná možnost. Se současným boomem různých streamovacích služeb a kabelových stanic však (už jen v angličtině) vznikají ročně stovky seriálových sérií a čímkoliv vystoupit z řady je hrozně těžké.

Proto také v posledních měsících a letech vídáme tolik pokračování po letech, remaků starších seriálů či filmů, popřípadě komiksových a knižních adaptací. Ve variaci na klasické rčení „tonoucí se stébla chytá“ vnímají stanice a streamovací služby známý název jako samospásné řešení. Realita už potvrdila, že povědomý název ještě ani zdaleka neznamená, že se diváci přijdou podívat, přesto se producenti chápají čím dál obskurnějších látek, které oproti ostatním mají tu „výhodu“, že už je někdo před lety předžvýkal.

Přírůstkem do téhle škatulky je i seriál The Lost Boys (Ztracení chlapci). Ten je natočený podle filmové předlohy z roku 1987. To není kdovíjaký megahit, nad kterým by každý filmový fanda uznale pokýval, nicméně je to ten druh látky, s jakými se velice snadno pracuje. Proto ostatně už původní film dal vzniknout dvěma pokračováním a komiksové sérii.

Původní příběh o dvou mladících, co po přestěhování do nového města musí bojovat proti gangu upírů, opravdu není kdovíjak objevný, ale finančně nejde o nic nákladného a upíři jsou (alespoň podle producentů) stále v kurzu. Za zmínku stojí, že The Lost Boys na konci 80. let minulého století pomáhali vrátit upírům popularitu a místo pradávných monster nabídli ideu nesmrtelných sexy mladíků, což je vyobrazení, které je s upíry v současnosti spojováno poměrně často.

Seriál připravuje stanice CW, která se na míchání teenage dramat s nadpřirozenem specializuje (Teenage Witch Sabrina, iZombie, Upíří deníky…). A ta na polozapomenuté značce tak lpí, že než aby dala šanci něčemu dalšímu, raději po prvotním neúspěchu nechá pilotní epizodu Ztracených chlapců natočit ještě jednou.

Stanice už v květnu zamítla dokončenou pilotní epizodu, která měla rozhodovat o tom, jestli vznikne nebo nevznikne celý seriál. Nicméně povolila tvůrcům pilot natočit kompletně znovu. Všechny role kromě dvou (Medalion Rahimi, Dakota Shapiro) byly přeobsazeny a koncem roku se s novým obsazením filmaři vrátí před kamery.

Jasně, přetočení pilotu může nakonec být trefou do černého. Třeba i taková Hra o trůny svou úvodní epizodu od podlahy předělávala a zbytek seriálu přitom nebyl vůbec k zahození. Nicméně to, že Hollywood radši natočí hned dvakrát seriálový remake třicet let starého, polozapomenutého filmu, než aby podpořil původní kreativní vize (čerstvě v paměti stále zůstává kupříkladu bolestivé zrušení komediální pecky Santa Clarita Diet), to je prostě škoda...

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu