Akira: Chystá se anime seriál věrnější původní manze

Akira: Chystá se anime seriál věrnější původní manze | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 29 obrázků
Prozradil to sám duchovní otec Akiry. Stane se ze seriálu stejný kult jako z anime filmu? 

Zatímco se v posledních letech hodně řeší hraná verze Akiry podle originální japonské mangy, jako blesk z čistého nebe dorazila novinka, že se chystá anime seriál. Ten si režijně a scenáristicky znovu pohlídá Katsuhiro Otomo, duchovní otec stejnojmenné mangy a anime. Otomo zprávu oznámil na Anime Expu v Los Angeles, kde mj. ještě odhalil svůj nejnovější film Orbital Era.

Anime bude vznikat v produkci animačního studia Sunrise (Cowboy Bebop), které se v minulosti postaralo o druhý Otomoův anime počin Steamboy. Seriál se má podle všeho mnohem věrněji držet komiksové předlohy, která čítá šest svazků. Přestože film z roku 1988 má dvě hodiny, nešlo do něj nacpat všechno. Tímto způsobem bychom se měli dočkat prokleslenějších postav v příběhu a důkladněji prozkoumat silné politické, sociální a osobní motivy, které se projevují během boje o budoucnost postapokalyptického Neo-Tokya.

Akira je kultovní japonská manga, která byla později adaptována do neméně kultovního anime filmu. Příběh se odehrává v dystopickém Neo-Tokyu roku 2019, kdy se motorkář Shotaro Kaneda snaží zastavit svého dřívějšího následovníka, Tetsua Shimu, který následkem otřesu získal nadpřirozené schopnosti, prohloubil si komplex méněcennosti a vydal se na dráhu teroru. Tetsuo navíc hrozí osvobodit Akiru - uvězněného chlapce, obdařeného nekontrolovatelnou nadlidskou mocí.

Zdroje: THR, Gamespot

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu