Stranger Things 3: Co znamenala potitulková scéna

Stranger Things 3: Co znamenala potitulková scéna | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
Dokážeme s krátké ukázky po titulcích odvodit, kam by se mohla vydat 4. řada?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Zdaleka nejzajímavější je rozhodně zmínka o zavřeném Američanovi. Může se zdát pouze triviální, proč by ji ale tvůrci v tom případě vůbec připsali do scénáře? Daleko pravděpodobnější je varianta, že v cele se nachází někdo, koho známe, a jako první kandidát nepřijde na mysl nikdo jiný, než Hopper. Po jeho finální scéně máme věřit, že šerifa zabila exploze elektrického děla. Už dříve jsme viděli, co se stane s lidmi stojícími příliš blízko (není to hezký pohled) a při Hopperově smrti je v okolí dokonce několik ruských vědců, které výbuch během sekundy rozmetal na kousky a rozházel po zemi. V tom je ale zádrhel. Po oblíbeném policistovi totiž žádné důkazy smrti nezůstaly, pouze prázdno. Jak se v téhle řadě mnohokrát potvrdilo, Stranger Things nemají z nechutných smrtí a násilí vůbec strach, nemáte tedy pocit, že pokud by byl Hopper opravdu mrtvý, tvůrci by nám ukázali přinejmenším hromádku popela? Všechny ruské postavy navíc v průběhu seriálu mluví o šerifovi pouze jako o „Američanovi“, potitulková scéna by tedy nevybočovala ze zaběhnutých tradic.

Druhou možností je, že uvězněným by mohl být doktor Martin Brenner (Matthew Modine), alias stvořitel a „táta“ Eleven. Toho jsme podobně jako Hoppera viděli v seriálu zemřít, opět se tak ale stalo víceméně mimo záběr. Ve 2. řadě navíc jeden z bývalých pracovníků Hawkins Lab tvrdil Eleven, že Brenner je stále naživu a schovává se. Pokud by ale padl do zajetí Rusů, mnoho věcí by se tím vysvětlilo. Sovětský svaz by se mohl o dimenzi Upside Down i o místě otevření portálu dovědět právě od něj. Samozřejmě jsou i další možnosti jako třeba starosta Larry Kline (Cary Elwes), první dvě varianty ale osobně považují za nejpravděpodobnější.

Druhou otázkou, která nám po zhlédnutí potitulkové scény zůstala, je odkud vzali Rusové jednoho z Demogorgonů. Ten původní se dostal do našeho světa bránou nedopatřením vytvořenou Eleven, byl ale úspěšně zneškodněn a ve 2. řadě jsme se dozvěděli, že se jednalo pouze o jednoho z mnoha identických poskoků obrovitého Mindflayera. Když El portál zavřela a znemožnila mu přístup, všichni Demogorgoni najednou společně zemřeli. Jak je tedy možné, že si jeden vesele chodí v Rusku, když je průchod do Upside Down opět zavřený? Buď se Rusům podařila otevřít další cesta mezi dimenzemi někde mimo Hawkins a Mindflayer svého poskoka opět ovládá, nebo našli způsob, jak od sebe nestvůry oddělit. Erica (Priah Ferguson) a Dustin (Gaten Matarazzo) na základně pod Starcourt Mall našli klece jednoznačně určené pro převoz Demogorgonů, možná je tedy Rusové vozili právě odsud. K jakému účelu monstra plánují využít, to nemáme ponětí. Nicméně nacházíme se v období studené války a jak Američané, tak Sověti provádějí svoje nekalé experimenty vesměs proto, aby získali výhodu ve válečném zbrojení.

Ať už je to jakkoliv, na odpovědi si nejspíš ještě nějakou dobu počkáme. Do komentářů neváhejte napsat své vlastní teorie.

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

vojtaa | 27.06.2020 16:53
neli, ano když vylezl z klece vypadal jako demodog, ale pak se přesi postavil a chodil normálně
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu