Sedmilhářky: 2. řadou otřásaly velké nepokoje za kamerou

Sedmilhářky: 2. řadou otřásaly velké nepokoje  za kamerou | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Všechny epizody prý byly dokončeny bez účasti původní režisérky.

Seriál Sedmilhářky byl při své premiéře před dvěma lety plánován pouze jako uzavřená minisérie a nikdo z hlavních tvůrců tedy neměl žádné plány na pokračování. Stejnojmenná kniha, která jim posloužila jako předloha, se taktéž nikdy dalšího dílu nedočkala a nebylo tedy příliš o čem diskutovat. Po jeho debutu se ale ze seriálu stal velký hit ověnčený skvělými recenzemi a pro jeho domovskou stanici HBO byla myšlenka 2. sezony najednou daleko lákavější.

Režisér Jean-Marc Vallée, jehož distingovaný styl je jedním z hlavních důvodů, proč Sedmilhářky tak uspěly, byl ale už upsaný novému projektu Ostré předměty a neměl tím pádem čas se na natáčení vrátit. Jako nová tvůrčí síla byla tedy k seriálu přivedena oceňovaná režisérka Andrea Arnold a bylo jí řečeno, že místo aby se snažila Valléeho styl replikovat, má do projektu vnést svou vlastní vizi a víceméně s ním naložit podle svých představ. Nová zákulisní zpráva od serveru IndieWire ale říká, že při natáčení nastaly masivní problémy.

2. sezona už několik týdnů běží a podle recenzí i ohlasů od diváků si stále vede skvěle. Cesta k cíli ale tak jednoduchá nebyla. Arnold stejně jako její předchůdce sama osobně zrežírovala všech sedm epizod nové série a mířila do střižny. HBO a scenárista David E. Kelley ale zkušené režisérce prý zatajili svou vizi na dokončení seriálu.

Když ji najímali, učinili tak hlavně proto, jelikož podle jejich názoru se její práce a vizuální styl velmi podobaly Valléemu a seriál by si tak udržel alespoň trochu jednotnou vizi a vzhled, i když se na natáčení původní režisér sám nepodílel.

Koncem loňského roku už měl ale Vallée znovu čas. Studio tak všechen natočený materiál od režisérky Arnold odebralo a předalo jej do rukou právě Valléemu, aby z něj ve střižně vytvořil co nejvěrnější pokračování jedničky a vtiskl do něj svůj starý známý vzhled a atmosféru. Podle interních informací IndieWire mělo studio s Kelleym vždycky v plánu přivést původního režiséra zpět k post-produkčnímu procesu, Arnold to ovšem neřekli a dokonce jí ani nedali možnost s Valléem o její práci alespoň promluvit.

Jedná se o velmi zvláštní postup, hlavně pokud se podíváme na další detaily. Pod dojmem, že si může seriál přetvořit k obrazu svému, začala Arnold více experimentovat a začala se odklánět od původního stylu podobnému Valléemu, kvůli němuž práci nevědomky získala. Kelley se kvůli tomu strachoval, že seriál ztratí svou identitu, i přesto ji ale nechal vše dotočit. Do kreativního procesu vstoupil až ve chvíli, kdy režisérka spolu se svým týmem započala se stříháním scén.

Tehdy povolal někdejšího režiséra a ten projekt sestříhal kompletně podle svého, se snahou vynechat nebo pozměnit co nejvíce scén, na kterých Arnold zanechala svůj osobitý podpis nejvýrazněji. Dokonce proběhly i více než dva týdny dlouhé dotáčky, u nichž byla sice Arnold přítomna, celou produkci měl ale na povel předně Vallée. HBO celou nepěknou situaci okomentovalo takto:

Bez Andrey Arnold by žádná 2. sezona Sedmilhářek nebyla. My v HBO společně s producenty jsme na její práci nesmírně pyšní. Stejně jako u všech televizních projektů se na sérii pracovalo kolaboračně a myslíme, že výsledný produkt mluví sám za sebe.

Arnold zůstala momentálně bez komentáře, zdroje, které k ní mají blízko, ale údajně říkají, že je z celé situace zdrcená. Alespoň podle ohlasů se ale celé drama nakonec na seriálu příliš neodrazilo a svou bývalou kvalitu si zatím zachoval.

Zdroj: IndieWire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Tadeas | 16.07.2019 13:27
Pekny clanek
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu