Sever: Jiří Mádl jako detektiv a zároveň podezřelý

Sever: Jiří Mádl jako detektiv a zároveň podezřelý | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Všechny podstatné informace o nové minisérii z dílny České televize na jednom místě.

V pondělí 2. 9. od 20:00 odstartuje na ČT1 nová kriminální minisérie Sever. Hlavním hrdinou bude nadějný kriminalista v podání Jiřího Mádla, který věří ve spravedlnost a čest, tudíž nezůstane lhostejný ke korupci svých nadřízených. Za to je ale následně potrestán a z vyšetřovatele se tak stává vyšetřovaný. Všech šest epizod zrežíroval autor snímků Jan Palach či Rodina je základ státu Robert Sedláček.

ČT nakupovala v Cannes, jaké zahraniční seriály uvede?
 

Jiří Mádl svého hrdinu popisuje takto: „Petr je takový spravedlivý psychopat, protože jeho touha rejpat do věcí je pro něj jako návyková droga. Ono je jedno, kde to dělá. Kdyby pracoval na MHD, tak by hledal nekalosti tam. Tím, že je u policie, hraje tu nejvyšší hru.“ Kariérní změnu probírá a prožívá hlavní hrdina s manželkou Lucií, se kterou má syna. „Pro ni je nejtěžší zůstat mu partnerkou a oporou, i když svojí prací ohrožuje rodinu, a nedat mu na vybranou, ale stát mu po boku. Nedat mu ultimátum, zda být policistou nebo s rodinou,“ říká představitelka Lucie Eliška Křenková.

Kromě hlavní korupční kauzy, která se line celým seriálem, řeší každý díl jeden konkrétní kriminální případ. Sám režisér se k projektu vyjádřil následovně: „Sever je portrét doby zhruba před devíti lety, kdy ve společnosti, dvacet let po revoluci, zavládla úplná deziluze. Když jste se podíval na nemocnici, tak jste věděl, že třetina peněz teče někomu do kapsy. Když jste se podíval na stavbu dálnice, tak jste věděl, že polovina peněz teče do kapsy někomu, kdo tu dálnici nestaví.

Štáb natáčel od prosince minulého roku do letošního května a to ve městech Teplice, Bílina a Ústí nad Labem. Ve vedlejších rolích se představí Štěpán Benoni, Roman Luknár, Aleš Bílík, Martin Havelka, Martin Pechlát, Tomáš Turek, Robert Řasa, Denisa Barešová, Anna Thu Nguyenová, Luboš Veselý, Justin Svoboda, Jan Novotný, Pavla Beretová, Martin Myšička, Petra Špalková, Taťjana Medvecká a další.

V galerii si můžete prohlédnout zveřejněné promo fotografie a na závěr ještě několik variací seriálové upoutávky:

Zdroj: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

berda | 03.09.2019 13:31
Nuda, nuda a zase nuda. Scénář natahovaný aby si herci co nejvíc vydělali a opravdu směšné když se z Mádla (nikdo horší už nebyl?) se stane během chvilky špičkový kriminalista. Opravdu k popukání. Proč se takové škáry vůbec točí? Jaký to kontrast k Prvnímu oddělení.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu