Jeho temné esence: Ambiciózní fantasy sága HBO má datum premiéry

Jeho temné esence: Ambiciózní fantasy sága HBO má datum premiéry | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 13 obrázků
Fandové se dočkají poměrně brzy.

Ve filmovém světě adaptace knižní fantasy série Jeho temné esence od Philipa Pullmana příliš parády nenadělala (Zlatý kompas nebyl velký hit), ale epická knižní trilogie dostane novou šanci a to v seriálové podobě. 

Už delší dobu víme, že HBO chystá seriál Jeho temné esence (a očividně mu věří, posvětilo vznikl rovnou dvou řad) a tvůrci se chtějí pořádně ponořit do mytologie světa stvořeného Pullmanem. Proto nebude čerpat pouze z ústřední trilogie knih, ale také z "rozšiřujících" románů, konkrétně ze zatím nedokončené prequelové trilogie Kniha prachu, která odstartovala v roce 2017. Hlavní producentka Jane Tranter se nechala slyšet:

"Trochu [z Knihy prachu] použijeme, ale co, to vám nemůžu říct. Musíte si počkat. Pokud jde o mytologii, použijeme vše, co budeme moci. Jak by řekl [scenárista] Jack Thorne, je to jako bychom si udělali doktorát z mytologie těchto knih."

Je potěšující, že se tvůrci zaměří tak intenzivně na propracovanou mytologii. To byla jedna ze slabin filmu Zlatý kompas, který právě hlavní prvky mytologie pozměnil nebo ignoroval. Zdá se, že autoři seriálové verze tohle v plánu nemají. 

A zda se jejich přístup vyplatí, to zjistíme poměrně brzy, bylo oznámeno, že první osmidílná řada začne už 4.11. tohoto roku.

Zdroje: EW, Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu