Přátelé: Tvůrce hovoří o tom, proč seriál v záplavě konkurence tak výrazně uspěl

Přátelé: Tvůrce hovoří o tom, proč seriál v záplavě konkurence tak výrazně uspěl | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 22 obrázků
Přátelé slaví kulaté jubileum - 25 let. Jaký je podle producenta důvod toho, že se ze sitcomu vyklubala klasika?

Přátelé patří k nejúspěšnějším seriálům a nejvýraznějším sitcomům všech dob. Projekt, který odstartoval v roce 1994 bez přehánění změnil televizní svět, i když to tak na první pohled nemuselo vypadat. Přece jen, komediální podívaná o partičce šesti přátel, to neznělo kdovíjak objevně. Co tedy podle tvůrců stojí za tím, že se zrodila klasika?

Producent Warren Littlefield prozradil, že cíl seriálu byl jasný: Nesnažit se za každou cenu oslovit všechny diváky, ale vytvořit velké jádro skalních fandů, kteří si nebudou chtít nechat ujít ani jeden díl, protože je seriál bude oslovovat. A s ohledem na to, že Friends zdolávali rekordy ve sledovanosti, to vyšlo.

Warren dodal, že seriál je zaujal proto, že byl autentický. Jeho tvůrci Marta Kauffman a David Crane totiž čerpali z vlastních zážitků jako mladých lidí, kteří žili v New Yorku:

"A tahle specifičnost, autenticita, tahle vize nás oslovily. A i když se za posledních 25 let svět změnil, poselství [seriálu] funguje i dnes: Natáčejte pro vášnivé a oddané publikum. Oni vycítí, že je něco předstíraného, takže respektujte publikum, ví totiž mnohem víc, než si myslíte a za to, že míříte vysoko budete odměněni."

Cílem Přátel bylo oslovit především dvacátníky, kteří skončili školu a snaží se postavit na vlastní nohy:

"V každém z městských prostředí napříč zemí jsou mladí lidé, kteří se snaží přijít na to, jak odejít od maminky a tatínka a stát se samostantými, jak si dovolit vlastní bydlení na každém z těchto realitních trhů, kdy je vše velmi drahé a tlak je ohromný - finanční a stejně tak emocionální. Takže mi přišlo, že tohle je vhodný cíl pro tenhle seriál a z nějakého podivného důvodu se tomu [žádný jiný] nevěnoval."

Když byl seriál schválen, tak se o něm hned začalo hodně mluvit, například na každou z hlavních rolí bylo více než 1 000 uchazečů. Tušilo se, že se rodí velký hit a to se potvrdilo. I nyní, 25 let od premiéry jde o sitcom, který si spousta lidí ráda pustí, protože stále působí autenticky a bez ohledu na vtípky umí být v mnoha ohledech realistický.

U příležitosti 25 let od premiéry sdíleli herci na Instagramu jednu z nejmilejších promofotek k seriálu a kromě toho se podívejte, jak vyrost představitel Rossova syna Bena, herec Cole Sprouse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The One Where Ben Grew Up. @colesprouse #FRIENDS25

Příspěvek sdílený Friends (@friends),

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu