Potvora: Představujeme komediální hit Amazonu

Potvora: Představujeme komediální hit Amazonu | Fandíme seriálům
Amazon/BBC
Zobrazit dalších 12 obrázků
Proč se podívat na čerstvého držitele šesti cen Emmy?

Fleabag. Existuje velká šance, že jste o tomto nenápadném sitcomu z britských ostrovů slyšeli poprvé v životě, až když jste si přečetli výsledky 71. ročníku cen Emmy, které se o víkendu udělovaly v Los Angeles. Seriálový klenot streamovací služby Amazon Prime odešel s celkem šesti cenami a to včetně prestižní kategorie nejlepší komediální seriál. Dále získal cenu za nejlepší scénář či za nejlepší komediální herečku. Fleabag je v podstatě výhradním autorským počinem talentované herečky Phoebe Waller-Bridge, která Potvoru, jak zní český překlad, nejen sama píše a produkuje, ale zároveň v ní i hraje hlavní roli.

Dollface: Nový seriál chce učit ženy, jak se mezi sebou přátelit
 

Příběh se soustředí na turbulentní život mladé majitelky kavárny z Londýna, která za svůj život zažila smrt již několika blízkých osob. V důsledku toho má velké problémy navazovat smysluplné společenské a osobní vztahy. Unikátní strukturu vyprávění podtrhuje i skutečnost, že postavy často bourají prostřednictvím trefných a peprných poznámek "imaginární čtvrtou zeď" (podobně jako v House of Cards).

Původní inspirace, která stála za vznikem seriálu, pochází z festivalu umění v Edinburghu, kde stejnojmenný skeč získal jednu z hlavních cen. O tři roky později měla premiéru první série. Letos se celý příběh druhou, a podle hlavní představitelky finální, sezónou, uzavřel. Obě šestidílné série (30minutové díly) se pyšní 100 % ratingem na Rotten Tomatoes. Ve vedlejších rolích se objevily například Sian Clifford (Jarmark marnosti) anebo držitelka oscara Olivia Colman (Favoritka). Níže se můžete pro představu podívat na trailer a řadu fotek.

Zdroj: IndieWire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

pbd | 27.09.2019 18:33
Akorát je smutný, že to představujete až teď. Píše se plno článků o každé blbině týkající se provalených projektů, a na ty menší, občas mnohem kvalitnější a zajímavější, se zapomíná.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu