DMZ: Ava DuVernay natočí komiksovou sérii pro HBO Max

DMZ: Ava DuVernay natočí komiksovou sérii pro HBO Max | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 15 obrázků
Komiksová série DMZ od DC se dočká seriálového zpracování pod režijním vedením Avy Duvernay.

Po loňském propadáku V pasti času si režisérka Ava Duvernay napravila reputaci letošní minisérií When They See Us, jež se řadí mezi nejsledovanější seriály na Netflixu. Nyní pracuje na zadaptování komiksové série New Gods od DC, kterou kutí pro Warner Bros. Warneři jsou zdá se s její prací spokojení neboť ji svěřili další DC komiks, jenž natočí v podobě seriálu pro očekávanou streamovací službu od Warnerů HBO Max.

Top 10 seriálových novinek měsíce října, které rozvíří televizní vody
 

Ava DuVernay zadaptuje sérii DMZ, která pojednává o druhé občanské válce, která rozdělí společnost v USA. Příběh komiksová série v dnešní době nepůsobí jako sci-fi, které se v blízké budoucnosti nemůže přihodit, což byl možná jeden z důvodů, proč se HBO Max rozhodlo projektu dát šnaci. Pokud bude HBO Max spokojeno s pilotním dílem, tak se diváci dočkají plnohodnotné řady. Několik dílů série DMZ byly přeloženy i do češtiny. První díl vyšel v ČR v roce 2009 pod názvem DMZ: Válečná zóna.

Synopse komiksové předlohy zní takto: „V blízké budoucnosti se nejhorší můra Spojených států stala skutečností. Války v zámoří zaměstnaly americkou armádu i Národní gardu natolik, že vláda USA zanedbala víc než reálnou hrozbu protivládních bojůvek a milicí rozptýlených po celé zemi. A spící obr se probudil a rozpoutal druhou občanskou válku, která se ustálila na vratké linii příměří: na Manhattanu. Nebo, jak se mu dnes říká častěji, v demilitarizované zóně - DMZ.

Matty Roth, naivní a ctižádostivý fotoreportér, dostane vysněnou práci: má doprovodit zkušeného válečného dopisovatele do centra DMZ. Brzy se ale začnou dít hrozné věci a Matty se ocitne sám, ztracen ve světě, který dřív vídal jen v televizi. Tady má na vybranou: buď se pokusí z ostrova nějak dostat, anebo využije situace, za kterou by většina novinářů zabíjela, a vybuduje si kariéru. Jenomže aby to či ono dokázal, musí nejdřív v divočině válečné zóny přežít – až pak bude všem moct povědět pravdu.

Showrunnerem projektu a scenáristou pilotní epizody je Roberto Patino (Zákon gangu, Westworld). Server Deadline přišel s informací, že hlavní postavou v seriálu nebude novinář Matty, avšak další důležitá postava z komiksové předlohy. Lékařka, jež se snaží den co den držet nebohé obyvatele Manhattanu naživu, zatímco hledá svého ztraceného syna. Produkce pilotního dílu by měla započít na začátku příštího roku. O dalších informacích vás budeme průběžně informovat.

V galerii si můžete prohlédnout tvář komiksové předlohy. 

Zdroj: Deadline, Crew

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fimi | 03.10.2019 12:44
Oooooo tak to je paráda
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu