Brendan Gleeson si zahraje Donalda Trumpa v miniserii od CBS

Brendan Gleeson si zahraje Donalda Trumpa v miniserii od CBS | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Jeff Daniels pak ztvární bývalého šéfa FBI Jamese Comeyho.

Donald Trump je fenoménem. Pro někoho v dobrém, pro mnohé ve spíše špatném slova smyslu. Ale ať tak nebo tak, 45. americký prezident je výraznou figurkou a zná ho téměř každý. A spousta lidí chce o něm vědět, co nejvíce, o čemž svědčí prodejnost knih, které se na Trumpa zaměřují.

Jedna z nich poslouží jako předloha pro minisérii společnost CBS Studios. Konkrétně se jedná o knihu jménem A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership, jejímž autorem je bývalý ředitel FBI James Comey. Toho Trump v roce 2017 vyhodil a mnohokrát ho také veřejně kritizoval a napadal jeho loajalitu. 

Comey po odchodu od FBI začal psát autobiografickou knihu, ve které se také intenzivně věnoval vztahu právě se současným americkým prezidentem. To se samozřejmě nelíbilo Republikánské straně a organizace Republican National Comittee, která stojí v jejím čele, se pokusila Comeyho zdriskreditovat například skrze své webové stránky. Nicméně, bez ohledu na jejich snahu očernit bývalého šéfa FBI se z knihy stal bestseller. Toho si všimla společnost CBS Studios, která v minulém roce zakoupila práva na její zfilmování a najala na Oscara nominovaného Billyho Raye (Kapitán Phillips), aby zajistil scénář a režii seriálové verze.

Nově bylo oznámeno, koho uvidíme v hlavních rolích a jsou to zajímavá jména. Jamese Comeyho dostal na starost Jeff Daniels, Donalda Trumpa pak ztvární Brendan Gleeson, kterého si můžete pamatovat například jako Alastora Moodyho ze série filmů Harry Potter.

"Jeff je pro tuhle roli skvělý. Vynikající herec, čestný, vřelý, inteligentní, komplexní a vážený. Mluvil jsem s ním v zákulisí, poté, co jsem viděl 'To Kill a Mockingbird' na Broadwayi a věděl jsem, že se dívám na jedinou osobu, která může hrát Jima Comeyho. Naštěstí pro mě řekl ano," nechal se slyšet Billy Ray. K obsazení Brendana pak dodal:

"Je těžké si představit náročnější hereckou výzvu, než hraní Donalda Trumpa. Musíte mít jeho vzevření a jedinečný typ dynamiky. Kromě toho také kuráž, abyste mohli detailně ztvárnit Trumpovu psychologii. A ano, musíte být také neuvěřitelně talentovaní a koukatelní. A mnoho herců tyto podmínky nesplňuje. Brendan ano. Jsem z toho nadšen."

Natáčení by mělo začít v listopadu tohoto roku, datum premiéry zatím oznámeno nebylo. Také není jasné, zda minisérie poběží na stanici Showtime, která spadá pod CBS Studios nebo na streamovací platformě CBS Access.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu