Živí mrtví: Tvůrci seriálu chtějí zadaptovat finále komiksu, ale s jednou velkou změnou

Živí mrtví: Tvůrci seriálu chtějí zadaptovat finále komiksu, ale s jednou velkou změnou | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit dalších 10 obrázků
Producent Scott M. Gimple se rozpovídal o závěru komiksu i seriálu.

Článek obsahuje spoilery ke komiksové verzi The Walking Dead!

Komiksová předloha k seriálu Živí mrtví/The Walking Dead skončila před pár měsíci a to číslem 193. A jak už to tak bývá, ne všichni byli s uzavřením příběhu spokojeni. V posledních dílech komiksu zemřel Rick Grimes a poté jsme se vydali několik desítek let do budoucnosti, kdy byla civilizace více méně obnovena a Carl žil v míru a klidu se svou ženou Sophií.

To je závěr, se kterým se asi nedalo v případě seriálu počítat už jen proto, že Carl je mrtev a Rick je pryč s tím, že se vrátí pro celovečerní film, který poběží v kinech, ale nemluví se o jeho další účasti v seriálu. 

I tak ale filmaři trvají na tom, že zadaptují závěr komiksu, nicméně s tím, že nezemře Rick. Prozradil to jeden z tvůrců seriálu Scott M. Gimple:

"Znal jsem několik detailů z finále [komiksu] a věděl jsem, že Robert (Robert Kirkman, tvůrce komiksu, pozn. redakce) na něm pracoval a pár aspektů zmínil, ale držel se zpátky, protože věděl, že nestojím o spoilery. Řekl mi nějaké věci, ale vždy jsem si měl ten názor, že by komiks měl pokračovat [bez Ricka], což spustilo mou představivost. Jak to bude fungovat? Jak se to vyvrbí? Takže přibližně dva roky jsem o tom přemýšlel jako o startu nového příběhu. Což pro nás pravděpodobné také bude. Nejdůležitější věcí je, že jednou finále [komiksu] nabídneme. A pro mě je závěrečný příběh - a Robert s tím souhlasí - ve stylu pilotní epizody. Uctění prvků závěrečného příběhu [komiksu] bez smrti Ricka Grimese bude výzvou pro náš příběh."

Je jasné, že závěr seriálu bude odlišný od závěru komiksu a to hlavně a především kvůli absenci některých postav. Ale jak je patrné, filmaři chtějí respektovat hlavní myšlenky komiksového finále. Ovšem, konec Živých mrtvých je v nedohlednu, bez ohledu na klesající zájem ze strany diváků, byla už schválena 11. řada, 12. také vypadá jako reálná a tvůrci mají plány na dalších několik let dopředu.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu