The Mandalorian: První reakce jsou nadšené, 2. řada už se točí

The Mandalorian: První reakce jsou nadšené, 2. řada už se točí | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Jak se podle novinářů povedl první seriál ze světa Star Wars?

Nová etapa Star Wars pod studiem Disney se letošní prosinec symbolicky uzavře finální epizodou nové trilogie s podtitulem Vzestup Skywalkera, to ale ani zdaleka neznamená, že bychom si měli nechat na další příběhy z předaleké galaxie zajít chuť. Hlavní sága sice dojde ke konci, nové originální filmy a příběhy ale budou vznikat dál a vůbec poprvé se svět Hvězdných válek rozšíří také do televize, konkrétně na novou streamingovou platformu Disney+.

Pro tu si producent Jon Favreau přichystal seriál The Mandalorian, pohled do života námezdního lovce zasazený do období po konci Návratu Jediho. První epizoda bude pro americkou veřejnost zpřístupněna už 12. listopadu společně se startem Disney+ (u nás bohužel až někdy příští rok) a jelikož se jedná o poměrně velkou investici, která má na novou službu nalákat předplatitele, byl seriál s předstihem promítán tisku. Tím pádem se samozřejmě objevily první reakce, co tedy na Mandaloriana říkají?

Je třeba vzít na vědomí, že Disney novinářům nepromítal ani jednu ucelenou epizodu, ale pouze půlhodinový sestřih scén z prvních několika dílů. Ty určitě byly pečlivě vybrány, konečný výsledek se tedy může od reakcí v mnohém lišit. I přesto se ale nedá upřít, že víceméně každý odešel nadšený a slovy chvály se nešetřilo. Každý si vychvaluje především vizuální zpracování, které je v televizi opravdu nevídané. The Mandalorian vypadá údajně kompletně filmově, svět je realizován s nesmírnými detaily a nešetří se všemožnými vesmírnými loděmi, droidy či potvůrkami. Seriál má zkrátka enormní rozpočet a využil ho nesmírně efektivně.

Mnoho novinářů tvrdí, že by bez zdráhání dokoukalo zbytek 1. řady na velkém plátně, kde by kromě obrazu mohli v lepší kvalitě poslouchat i údajně velmi dobrou hudbu. Oproti všem ostatním filmům z vesmírné ságy působí prý projekt daleko dospěleji a temněji, slibuje daleko propracovanější a hlubší postavy a alespoň v prezentovaných scénách šlo napětí přímo krájet. Tak doufejme, že seriál nakonec takovým ohlasům dostojí.

Alespoň Disney samotný v něj rozhodně důvěru má, jelikož dal Fevreauovi už dávno povolení začít pracovat na 2. sezoně, aniž by diváci viděli "jedničku". Nyní se dozvídáme, že produkce se necelý měsíc před premiérou posunula zase o kousek dál. 2. série The Mandaloriana už se totiž oficiálně natáčí. Jon řekl, že by se tentokrát rád postavil alespoň v jedné epizodě za kameru (během první řady to nestíhal, zrovna točil Lvího krále) a s velkou pravděpodobností můžeme čekat i režisérský návrat Davea Filoniho, který se ve světě Hvězdných válek stará především o animované série, ale pro hraný seriál zrežíroval dvě epizody první řady a taktéž se na něm podílí jako jeden z producentů.

Nově se prý ale na režisérské křeslo posadil také Carl Weathers, jenž v seriálu hraje postavu jménem Carga. Jedná se pro něj o jeden z prvních režijních počinů, dosud si totiž práci vyzkoušel jen na epizodě seriálu Hawaii Five-0.

„Po Jangovi a Boba Fettovi přichází do světa Star Wars další válečník. Seriál The Mandalorian se odehrává po událostech zničení druhé Hvězdy smrti a před zrozením Prvního řádu. Sledujeme těžkosti a strasti osamělého pistolníka při jeho putování ve vzdálených koutech galaxie, daleko od pravomocí Nové republiky…“

Scénář napsal Jon Favreau, režírují Deborah Chow, Rick Famuyiwa, Taika Waititi, Bryce Dallas Howard a Dave Filoni. Hudbu složí Ludwig Göransson. Hlavní roli si zahraje Pedro Pascal. K němu se přidají Carl Weathers, Gina Carano, Nick Nolte, Giancarlo Esposito, Werner Herzog, Omid Abtahi a Emily Swallow. Datum premiéry je stanovené na 12. 11. 2019.

Zdroje: ScreenRant, Disney

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu