The Mandalorian: Nové detaily o postavách a příběhu a sada nových fotek

The Mandalorian: Nové detaily o postavách a příběhu a sada nových fotek | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Jon Favreau a Dave Filoni představili na Star Wars Celebration chystaný seriál ze světa Hvězdných válek. A kdy přesně seriál uvidíme?

Na Star Wars Celebration proběhl diskuzní panel o připravovaném seriálu The Mandalorian. Scenárista seriálu Jon Favreau, výkonný producent Dave Filoni a herci Pedro Pascal, Gina Carano a Carl Weathers se podělili o nové detaily.

Zasazení a hlavní postava

The Mandalorian se v odehrává v odlehlých oblastech galaxie pět let po Epizodě VI: Návrat Jediů v období, kdy galaxií zmítá chaos způsobený porážkou Impéria. Hlavní postavou je námezdní lovec, osamělý pistolník a člen podsvětí Mandalorian, který je ztvárněný hercem Pedrem Pascalem. Podle něj se jedná o silného, tajemstvím zahaleného hrdinu s pochybnou morálkou. Zpočátku dělá Mandalorian to, co každý jiný lovec – loví odměny a vydělává si peníze.

Příběh a vedlejší postavy

Po nějaké době se ale Mandalorianovi naskytne příležitost pracovat pro vůdce gildy námezdních lovců. Postava se jmenuje Greef Marga (Carl Weathers) a po Mandovi potřebuje, aby pro něj získal určitý předmět, který má pro jeho klienta nevypočitatelnou hodnotu. Mandalorian nabídku přijme a „udělá, co je třeba“. Další prominentní postavou je Cara Dune, bývalá členka povstalecké armády. Cara je samotářka a podle její představitelky Giny Carano má problém se začleněním do společnosti.

Mandalorianova bitevní loď se jmenuje Razorcrest. Při natáčení byla používána její miniatura, nejedná se tedy o digitální model (ten byl využíván pouze jako předloha). Pro její rozpohybování vytvořil John Knoll, legenda v odvětví speciálních efektů, speciální zařízení, které vytvořilo autentické pohyby letu. Pro lepší představu doporučuji zhlédnout níže přiložené video (od času 47:35).

Tón seriálu

Jon Favreau prozradil, že seriál byl vytvořen tak, ať ho můžou sledovat i lidé, kteří o Star Wars nic nevědí. Pokud ale máte Star Wars rádi, užijete si ho o to víc. Seriál svým tónem nejvíce připomíná originální trilogii, ale to neznamená, že v něm není nic nového – uvidíme nové postavy, planety, rasy, druhy i lodě. Při vytváření se tvůrci inspirovali westernovými a samurajskými filmy; sám Pascal podotkl, že je v Mandalorianovi hodně Clinta Eastwooda.

Během natáčení pomáhali i fanoušci

V seriálu se setkáme s pozůstatkem Impéria, což už víme nějakou dobu. Na natáčení jeden den tvůrci potřebovali tolik stormtrooperů, že zjistili, že nemají dostatek uniforem. Proto Dave Filoni a Jon Favreau požádali o spolupráci cosplayovou a charitativní organizaci 501st Legion, jejíž členové nosí právě brnění stormtrooperů. Po domluvě se několik desítek členů zúčastnilo samotného natáčení a v produkci seriálu tak jsou zapojení i samotní fanoušci.

A pozor! Ačkoliv datum premiéry seriálu bylo ohlášeno na 12.11., vypadá to, že Disney+ nezveřejní všechny epizody najednou, jako to dělá Netflix, ale bude je uvádět postupně, tak jako to dělají Amazon nebo tradiční televize. Uvádí to Entertainment Weekly, který zrovna ze světa Hvězdných válek mívá dobré informace. V galerii si můžete prohlédnout první oficiální fotky, plakát a několik artworků.

„Po Jangovi a Boba Fettovi přichází do světa Star Wars další válečník. Seriál The Mandalorian se odehrává po událostech zničení druhé Hvězdy smrti a před zrozením Prvního řádu. Sledujeme těžkosti a strasti osamělého pistolníka při jeho putování ve vzdálených koutech galaxie, daleko od pravomocí Nové republiky…“

Scénář napsal Jon Favreau, režírují Deborah Chow, Rick Famuyiwa, Taika Waititi, Bryce Dallas Howard a Dave Filoni. Hudbu složí Ludwig Göransson. Hlavní roli si zahraje Pedro Pascal. K němu se přidají Carl Weathers, Gina Carano, Nick Nolte, Giancarlo Esposito, Werner Herzog, Omid Abtahi a Emily Swallow. Datum premiéry je stanovené na 12. 11. 2019.

Zdroje: Lucasfilm, EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu