Recenze: Watchmen - Jaký byl začátek očekávaného komiksového seriálu

Recenze: Watchmen - Jaký byl začátek očekávaného komiksového seriálu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 29 obrázků
První epizoda je dobrým rozjezdem, ale pár nedostatků má.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Idylka? Jen na první pohled

Policii pak dělá vrásky organizace, která si říká Sedmá kalvárie. Její členové nosí masky po vzoru Rorschacha a jedná se o bílé supremacisty, kteří vyznávají nadřazenost bílé rasy a hodlají za ni bojovat doslova do posledního dechu. 

Téma na první pohled působí ohraně, ale ve Watchmenech je nabízeno zajímavým způsobem, kdy není jasně načrnuto, kde je rozdíl mezi hrdinstvím a fantatismem. Navíc je nám nabídnuto několik náznaků toho, že rádoby dobře fungující většinová společnost zase tak idylická nebude a je jasné, že se v dalších epizodách podíváme pod pokličku toho, co se skutečně děje a nebude to zrovna růžové. Některé scény s policií připomínají záběry ze států, ve kterých vládne diktatura, kdy se na první pohled zdá, že bezpečností složky drží vše pevně ve svých rukou, ale je zřejmé, že tomu tak není. 

Příběh je poměrně komplexní, má několik vrstev a v některých momentech je trochu těžké se v něm orientovat. Zdá se, že tvůrci hodlali napěchovat první epizodu, co nejvíce, aby se diváci nemohli dočkat pokračování, ale občas je to kontraproduktivní a pro publikum matoucí. Obecně je ale děj zajímavý a filmaři se mají v dalších dílech od čeho odrážet.

Nové postavy nezklamou

Spousta lidí byla také zvědavá na to, jak na tom budou postavy, protože většina z nich je nových, neznáme je z komiksu. Tou nejvýraznější je Angela Abar/Sister Night v podání Reginy King. Angela je zahrána i napsána působivě. Kromě toho v obsazení najdeme jména jako je už zmíněný Don Johnson, Yahya Abdul-Mateen II, Tom Mison nebo Jeremy Irons a byť ne všichni v první epizodě dostali dost prostoru, i tak na sebe někteří z nich dokázali upozornit tak, abyste byli zvědaví na to, co s jejich postavami bude dál.

Pokud se budeme bavit o technické stránce, tak je jasné, že se na seriálu nešetřilo. Některé momenty působí epicky a vizuálně jim není co vytknout. Trošku zklamání jsou souboje, nejsou tak efektní jako ve Snyderových Watchmenech, jsou trochu nepřehledné a rozhodně vám z nich nespadne čelit. Určitě se povedla hudba, kterou dali dohromady Trent Reznor a Atticus Ross, tedy členové kapely Nine Inch Nails. Pánové mají Oscara za hudbu k filmu The Social Network, takže je jasné, že jim atmosférické písně jdou.

Watchmen začali dobře. Ne skvěle, ale dobře určitě. Tematika bezesporu víc osloví americké diváky, pro které jde o palčivé téma, ale samozřejmě se nebudou nudit ani lidé z jiných částí světa. Ne všichni asi budou spokojeni s tím, že se seriál vydal vlastní cestou a neadaptuje komiksovou předlohu, ale od tvůrců to nebyl špatný krok zkusit něco nového. Povedlo se jim zachovat působivou atmosféru, nabídnout zajímavé postavy i náznaky lákavého alternativního světa. Je otázkou, zda dobře rozdané karty dokáží zúročit v následujících osmi dílech, ale zatím to vypadá, že by jim to mohlo vyjít.

« Předchozí kapitola
Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu