Marvel opouští jeho dosavadní šéf televizní tvorby, končí jedna éra

Marvel opouští jeho dosavadní šéf televizní tvorby, končí jedna éra | Fandíme seriálům
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Dosavadní podoba Marvel Television chřadne, po převzetí kreativního vedení Kevinem Feigem končí i dosavadní šéf.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nedávno jsme psali o tom, že šéf filmových Marvel Studios Kevin Feige převzal kreativní kontrolu nad celým Marvelem. Tehdy jsme se ptali, jaká asi bude budoucnost Jepha Loeba, dosavadního ředitele marvelovské televizní sekce. A teď už je jasno. Velké hollywoodské zpravodaje si u interních zdrojů nechaly potvrdit, že Loeb hodlá společnost opustit a rezignaci chce oficiálně oznámit ještě tenhle rok. Odejít měl Loeb v plánu již delší dobu, zřejmě v souvislosti s tím, jak se práce Marvel Television pomalu utlumovala a daleko víc seriálů začala připravovat přímo Feigeho filmová Marvel Studios.

Loeb začínal v 80. letech jako filmový scenárista, kdy mezi jeho nejvýraznější příspěvky patří spolupráce na filmech Teen Wolf a Komando. V 90. letech se do velké míry přesunul k psaní komiksů, kdy jeho asi nejznámějším dílem je seminální batmanovský příběh Dlouhý Halloween. Po přelomu milénia se znovu vrátil k pohyblivým obrázkům a hned od začátku se dost soustředil na superhrdiny. Postupně pracoval na seriálech Smallville a Hrdinové. Pak už prakticky naplno přesunul k Marvelu, kde dohlížel na celou řadu animovaných seriálů a filmů.

V roce 2013 ale Marvel vstoupil do nové éry a začal připravovat i seriály hrané, oficiálně provázané s filmy (i když v praxi šlo většinou maximálně o nějakou letmou zmínku). Loeb se podílel na všem, co si vzpomenete, od Agentů SHIELDu až po Legiona, kterého Marvel TV připravila společně s Foxem, když ještě Fox vlastnil práva na X-Meny a nebyl součástí Disneyho. Tvorba pod Loebem byla dost nevyrovnaná, kdy na jednu stranu pomáhal vytvořit propadáky jako Inhumans, ale i chválené projekty jako Daredevil či Punisher.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu