Y: Poslední z mužů přidá v seriálové podobě oproti předloze transgender postavu

Y: Poslední z mužů přidá v seriálové podobě oproti předloze transgender postavu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 16 obrázků
Tvůrci chtějí přizpůsobit seriálovou verzi aktuálnímu vnímání sexuality.

Komiksová série Y: The Last Man/Y: Poslední z mužů patří k nejoceňovanějším komiksovým projektům nového tisíciletí a dalo se tak čekat, že se dočkáme adaptace. Konkrétně seriálové, kterou připravuje stanice FX. Ovšem, komiksová předloha vycházela v letech 2002 až 2008, kdy bylo vnímání sexuality malinko jiné, než nyní a tak se seriálová verze dočká aktualizace. 

Y: Poslední z mužů: Adaptace komiksu ze světa, kde vymřeli všichni muži má novou vrchní scenáristku a konečně se blíží
 

Konkrétně se objevily zprávy, které tvrdí, že se dočkáme transsexuální postavy. To samozřejmě bude voda na mlýn těch, kteří nadávají na přehnanou snahu o rozmanitost ve filmech a seriálech, ale faktem je, že zrovna v případě Y: The Last Man to příběhově dává smysl. 

Zápletka komiksu se zaměřuje na postapokalyptickou budoucnost, ve které vymřeli všichni nositelé chromozomu Y až na muže jménem Yorick Brown. Ovšem v případě transsexuální postavy je tu skutečnost, že se narodila jako žena (byť už je nyní mužem), tím pádem není nositelem chromozomu Y a přežila katastrofu, která smetla z povrchu zemského mužské pokolení. 

Postava je pojmenovanána jako Sam s tím, že jde o sarkastického transsexuálního muže, který bude dvacátníkem, případně třicátníkem. Vyrostl v chudobě bez rodičů, díky čemuž je schopen prežívat i ve světě, který zasáhla apokalypsa. Sam umí být rázný, vynalézavý, ale také je srdečný a nepostrádá smysl pro ironii. Role Sama nebude malá, půjde o postavu, která se bude v seriálu objevovat pravidelně.

Zatím se ještě nenašel představitel Sama, ale herec, který bude obsazen, se může těšit na dobrou společnost, v seriálu uvidíme Diane Lane, Imogen Poots, Lashanu Lynch, Julianu Canfield, Marinu Ireland, Amber Tamblyn a Timothyho Huttona. Datum premiéry zatím známo není.

Zdroj: SlashFilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu