Zaklínač: První řada nebude obsahovat všechny výrazné zápletky z první knihy

Zaklínač: První řada nebude obsahovat všechny výrazné zápletky z první knihy | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 29 obrázků
S ohledem na rozsah knihy to není překvapením.

Netřeba asi připomínat, že Zaklínač není jedna kniha, ale jde o několik románů plus spoustu povídek. Pokud jde o první řadu seriálové verze, tak ta se bude inspirovat u knihy Poslední přání, která nepatří k nejobsáhlejším knihám v historii, ale má slušných 274 stran a obsahuje nemalé množství příběhů. 

Bylo tak asi jasné, že ne všechny důležité zápletky budou v první řadě seriálu zadaptovány, což potvrdil i výkonný producent Tomek Baginski:

"Popravdě, kniha obsahovala mnohem více materiálu, než je možné napěchovat do osmi epizod. Tím pádem jsme museli být velmi velmi opatrní v tom, které příběhy chceme odvyprávět. A Lauren (Lauren S. Hissrich, showrunnerka, pozn. redakce) odvedla opravdu skvělou práci. Nejen, pokud jde o výběr vhodných Geraltových příběhů, ale také pokud jde o nastínění příběhového pozadí jak pro Yennefer, tak pro Ciri. Protože naším cílem bylo vždy odvyprávět větší příběh. V případě téhle ságy jde v první řadě o větší příběh a tahle sága není pouze o Geraltovi a jeho přátelích, je to také o Yennefer, je to také o Ciri a my jsme si byli vědomi toho, že tyhle postavy musíme zformovat v dřívějších [epizodách seriálu]."

Není to poprvé, co nám tvůrci naznačili, že chtějí velkou pozornost Yennefer a Ciri, což určitě není špatně, jde o výrazné postavy, které si pozornost zaslouží. Je ale samozřejmě důležité, aby byly dějové linky zmíněných dam zpracovány tak, abychom měli zájem sledovat jejich osudy a současně by bylo určitě vhodné, aby se jejich zápletky příliš neodkláněly od předlohy, protože to by asi zaryté fandy knih naštvalo. 

Jestli se tvůrcům povedlo natočit seriál, který respektuje předlohu a současně není jen otrockou adaptací bez vlastní invence, to se dozvíme už relativně brzy, premiéra první řady je naplánována na 20. 12. 2019.

Zdroj: CB

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu