Netflix testuje novou funkci, která má uživatelům vybírat konstantní proud pořadů, jako televizní vysílání

Netflix testuje novou funkci, která má uživatelům vybírat konstantní proud pořadů, jako televizní vysílání | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Filmy a seriály na Netflixu půjdou v budoucnu možná sledovat podobně jako v klasické televizi.

Populární streamovací služba Netflix aktuálně testuje novou funkci nazvanou Watch Now. Namísto tradičního vlastního vybírání obsahu ke sledování budou divákovi na základě různých parametrů pouštěny filmy a pořady předvybrané samotnou službou. Uživatel tak nebude muset vůbec procházet ani navštívit aktuálně nabízenou knihovnu obsahu. Netflix funkci momentálně testuje na své aplikaci pro televize. O novince jako první informoval web Variety.

Po zvolení funkce Watch Now platforma svému uživateli něco pustí na základě tří možností. Podle toho, co má zrovna rozkoukané, co si vložil do svého seznamu, nebo co mu sám Netflix vybere skrze svůj algoritmus. Spolu se spuštěním pořadu se pak divákovi ukáže jeho název a také krátké zdůvodnění, proč se mu služba rozhodla pustit zrovna tohle. Zároveň přibylo tlačítko s možností „Play something else“ (Přehrát něco jiného) pro případ, že uživatel nebude s vybraným obsahem spokojený.

Netflix zatím funkci testuje jen na aplikacích pro televize, a to u velmi malého počtu svých zákazníků. Je tak otázka, zda se ji rozhodne v budoucnu implementovat nastálo pro všechny. Nejspíš s ní cílí na diváky, kteří nemají chuť či čas si vybírat z obrovského množství nabízeného obsahu Netflixu, a raději dávají přednost sledování klasické televize, kterou stačí jen zapnout.

Níže si můžete pustit krátké video představující novou funkci. Co si o ní myslíte vy? Využili byste ji osobně?

Zdroj: Variety, foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu