Marvel definitivně pohřbil svou televizní sekci

Marvel definitivně pohřbil svou televizní sekci | Fandíme seriálům
Divize Marvelu, která skoro deset let zaštiťovala seriálovou tvorbu, oficiálně končí.

Rozhodně to nepřišlo jako blesk z čistého nebe, už delší dobu se mluvilo o tom, že bývalý prezident Marvel Studios a aktuální kreativní šéf Marvelu Kevin Feige chce mít pod palcem najen filmovou tvorbu, ale také televizní. A tak asi nikoho nepřekvapí informace, že Marvel Television definitivně končí, respektive končí jeho poměrně velká samostatnost a se stane součástí Marvel Studios s tím, že nad ní bude mít plnou kontrolu právě Feige.

Marvel opouští jeho dosavadní šéf televizní tvorby, končí jedna éra
 

Pod hlavičkou Marvel Television vznikne už pouze jediný hraný seriál, který je v přípravě a to Helstrom pro streamovací službu Hulu a pro stejnou platformu budou natočeny ještě čtyři animované projekty a to Hit Monkey, Howard the Duck, Tigra & Dazzler (ten ale provázejí určité tvůrčí problémy) a M.O.D.O.K., kdy se počítá s tím, že série se protnou v seriálu The Offenders, ale pod samostatnou značkou Marvel Television už nevzniknou žádné další projekty. Ostatně, o tom se začalo šeptat už ve chvíli, kdy bylo oznámeno, že na marvelovské série vznikající pro streamovací službu Disney+ budou dohlížet Marvel Studios a produkovat je bude Kevin Feige.

Pokud jde o zaměstnance společnosti Marvel Television, tak její šéf Jeph Loeb zůstane, dokud neproběhne sloučení s Marvel Studios. Původně se proslýchalo, že odejde ke konci roku, ale je možné, že vydrží ještě o pár týdnů nebo dokonce měsíců déle. Programový viceprezident Marvel Television Karim Zreik a jeho tým pak získají zatím neupřesněné pracovní posty v Marvel Studios, ale úplně bez "obětí" zánik samostatné Marvel Television nebude, očekává se, že několik desítek zaměstnanců Marvel Television skončí. 

Jak bylo řečeno, "rozpuštění" Marvel Television je očekávaný, ale také logický krok. Marvel roky buduje pečlivě propojené universum a bylo těžké dohlížet na to, aby byly "správně" provázány filmy a seriály, když vznikaly pod dohledem dvou rozdílných vedení. Kromě toho, Loeb sice pomohl stvořit povedené seriály jako Daredevil nebo Jessica Jones, ale má na kontě i pár neúspěchů jako například New Warriors, kteří se nikdy nedostali na obrazovky nebo extrémně nepovedené Inhumans

Není tak divu, že tu byla výrazná snaha dostat seriály pod kontrolu Feigeho, který je klíčovou osobností v případě úspěchu filmového universa. Samozřejmě se může stát, že to bude pro něj moc velké sousto, ale zatím nebylo mnoho případů, kdy šlápl vedle. 

Marvel Television existovala od roku 2010 a i bez ohledu na několik uklouznutí i ona pomohla s budováním význačné pozice Marvelu. Budiž jí země lehká.

Zdroje: Variety, Deadline, THR, io9

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 3

Fimi | 19.12.2019 12:05
Punishera mám rád ale ten seriál stal za hovno, to nemělo s ounishwrem nic společného, první serii byl hodinový manžel a v druhý zase chůva... Russo byl v druhé sérii naprosto o hovne a k ničemu.. Radši ať to v mcu dají nové, klidně s Jonem ale naprosto zrestartovat
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu