Watchmen: Druhá řada možná nebude, naznačil tvůrce seriálu

Watchmen: Druhá řada možná nebude, naznačil tvůrce seriálu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 26 obrázků
Damon Lindelof si není jistý, zda vznikne pokračování.

První řada seriálu Watchmen je za námi a byť existovaly určité pochyby o tom, zda půjde o důstojné "pokračování" kultovní komiksové předlohy, tak jsme se nakonec dočkali skvěle zahrané podívané, která se chlubí komplexním příběhem i zajímavými zvraty. A ani sledovanost nebyla na poměry HBO špatná, pomalu ale jistě se začala blížit jednomu milionu lidí a na rozdíl od mnoha jiných seriálů sledovanost s přibývajícími díly rostla, což není úplně běžné. Pro HBO to byl nejsledovanější debut za několik let nazpátek.

Watchmen: Co si o seriálu myslí tvůrce komiksu Alan Moore
 

Ale bez ohledu na to, že byli Watchmen přijati dobře ze strany recenzentů i diváků si tvůrce seriálu Damon Lindelof není jistý, zda se dočkáme druhé řady. To ale neznamená, že vylučuje návrat do universa Watchmenů:

"Přestože mám dojem, že jsem někdo, kdo často obecně mění názor, v tomto případě jsem si poměrně jistý. Když jsme poprvé ukázali veřejnosti pilotní epizodu na Comic-Conu v New Yorku, chtěl jsem si být jistý, že všichni, kdo se vydají na tuhle jízdu budou vědět, jaký bude koncept této řady. Speciálně s ohledem na to, co se stalo v případě Ztracených a s ohledem na to, jak se vyvinula některá seriálová dramata, kdy publikum netušilo, že budou tak těžkopádná. Tohle je pocta a sonda do původních Watchmenů... chtěl jsem, aby všichni věděli, že tohle není prostředek trilogie, tohle není začátek projektu o sedmi řadách. Pokud jde o mě, tak nejlepší přístup ke každé řadě Watchmenů by bylo odrážet původní [komiks] v tom ohledu, že by šlo o samostatný příběh, který by poskytl rozřešení ústřední záhady. Vždy tu bude prostor pro další Watchmeny. Mám pocit, že tento svět je opravdu rozsáhlý - a doufejme, že nyní ještě rozsáhlejší než předtím. Můžete něco nazývat Watchmeny, aniž by se v tom objevila jakákoliv postava z předlohy nebo této řady, pokud se to bude odehrávat ve stejném světě."

Jinak řečeno Damon věří tomu, že lepším přístupem bude nabídnout série, které budou dějově uzavřené, než vsadit na pokračování první řady. Což rozhodně není špatný přístup a v mnohe případech v minulosti fungoval. Aktuálně je ale budoucnost Watchmenů nejistá, nicméně by bylo překvapením, pokud by HBO nevyužilo popularity první řady.

Zdroj: EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu