Herec: Seznamte se s českou minisérií o udávání za komunismu od tvůrců Spravedlnosti

Herec: Seznamte se s českou minisérií o udávání za komunismu od tvůrců Spravedlnosti | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Jan Cina a Jenovéfa Boková se představí v nové minisérii od ČT, která byla právě dotočena.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Informace o příběhu doplňuje producentka Kateřina Ondřejková takto: „V Herci sice vyprávíme příběh negativního hrdiny, ale nevyprávíme ho černobíle. Zajímají nás motivace, proč jedná, tak jak jedná a díky nim pak dokážeme jeho jednání vlastně i pochopit. Každý z nás by asi chtěl být hrdina, ale může se stát, že si najednou uvědomíme, že jsme jen obyčejnými Láníky.“ Ke svým kolegům se velmi vřele vyjádřila představitelka babičky Emílie Vašáryová: „V této minisérii jsou nejdůležitější dvě děti, a já jsem jejich babička. Byla jsem velmi zvědavá, kdo je bude hrát. Jenovéfu si pamatuju jako velmi malé děvčátko a mezitím vyrostla a natočila několik skvělých filmů. S Honzou je to první spolupráce, ale je to skvělý a atraktivní herec.

Její filmový vnuk Jan Cina ji doplňuje: „Strašně se mi líbil scénář Petra Boka, který řeší hned několik dějových linek, ať už spolupráci s StB nebo sourozenecký vztah Standy a Anežky. Navíc spolupráce s paní Vášáryovou nebo Jenovéfou byla pro mě úplně za odměnu.“ Natáčení začalo v polovině letních prázdnin, během dvaačtyřiceti natáčecích dnů se filmaři přesouvali z několika lokalit v Praze, na Šumavu a poslední klapka padla v Králově Dvoře na Berounsku, kde vyrostl byt Láníkových a několik dalších dobových interiérů. „Základní věcí každého režiséra je, aby si dobře vybral herce a štáb. Pokud tak udělá, má méně práce na place. Osobně si myslím, že jsem měl nesmírné štěstí. Všechno to jsou talentovaní lidé a pro mě je vlastně čest, že pracují na mém projektu,“ uzavírá režisér Peter Bebjak.

Ve vedlejších rolích se představí Martin Finger (Spravedlnost), Pavel Batěk (Zejtra napořád), Adrian Jastraban (Na střeše), Jan Nedbal (Lynč) a Elizaveta Maximová (Hra). Minisérie bychom se měli dočkat v průběhu roku 2020. Přesné datum premiéry zatím oznámeno nebylo. V galerii si můžete prohlédnout první tři promo fotografie.

Zdroj: ČT

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu