Zaklínač: Autor knižní předlohy prozradil svůj názor na Henryho Cavilla

Zaklínač: Autor knižní předlohy prozradil svůj názor na Henryho Cavilla | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 16 obrázků
Stejně jako pro celý seriál má Andrzej Sapkowski i pro představitele hlavní role jen slova chvály.

Když bylo oznámeno, že v seriálové adaptaci Zaklínače ztvární legendárního Geralta z Rivie Henry Cavill, mezi fanoušky se strhla vlna nevole. Britský herec byl do té doby přece jenom znám hlavně svou rolí Supermana a velká část lidí jednoduše nevěřila, že na sebe dokáže vzít podobu drsného zaklínače. Pak ale nastalo překvapení, když se ukázalo, že je Cavill ve skutečnosti jednou z nejlepších věcí, co se o seriálu dají říct. Přesto všechno docela překvapí, že pozitivní názor na něj sdílí i autor knižní předlohy Andrzej Sapkowski.

Zaklínač je jedním z nejlépe divácky hodnocených seriálů od Netflixu
 

Ten je totiž proslulý tím, že má s adaptacemi svého fantasy světa většinou problém. Bavíme se tady hlavně o slavné videoherní sérii, proti které autor v minulosti opakovaně brojil. U nejnovějšího seriálového zpracování od Netflixu je však situace zcela jiná. Při rozhovorech Sapkowski nešetří pozitivy a celkově si spolupráci s Netflixem velmi pochvaluje. To samé pak platí i o Cavillovi, o kterém prohlásil, že byl s jeho výkonem „více než spokojený”. Prohlásil o něm, že je velkým profesionálem a dokonce ho přirovnal i k Viggu Mortensenovi, který ztvárnil Aragorna v trilogii Pán prstenů. Stejně jako on dokázal podle Sapkowského i Cavill legendární knižní postavě dát tvář, která tady zůstane už navždy.

Nakonec se můžete podívat na rozhovor mezi Sapkowskim a showrunnerkou seriálu Lauren Hissrich.

Zdroj: People

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 18

Mysule | 30.12.2019 12:41
MŮŽE OBSAHOVAT MENŠÍ SPOILERY Mě to neurazilo ani nenadchlo. Cavillovi to sekne, ale ještě by měl mít strniště. Dost pochybuju, že neustále putující zaklínač by měl možnost se každý den hladce oholit jak z reklamy na holící strojky. :D Poněkud snědší Yenefer mi nakonec sedla, ale Triss a ti černí Elfové nebo Dryády jsou WTF. Design zbroje Nilfgarďanů ještě větší WTF. Na CGI postavách je vidět, že by potřebovali větší rozpočet. Dějové linky odehrávající se v různých obdobích jsou matoucí. Ale zas dokázali z Ciri, která mě v knihách iritovala, udělat sympatickou postavu. Yenefer, celý život utlkačovaná chudinka, která najednou získala moc a krásu a hodlá toho využívat, je hodně zajímavá postava. Až znepokojivá. Ta její magická proměna byla větší humus, než hororové scény s monstry. Fakt mi jí bylo líto. Problém tohoto seriálu je, že je kolem něho moc velký hype, protože je to Zaklínač. Podobně jsem to měla i s knihama. Taky mě neurazily ani nenadchly. A už si z nich skoro nic nepamatuju.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu