Přátelé: Jaké názvy byly pro seriál původně zvažovány

Přátelé: Jaké názvy byly pro seriál původně zvažovány | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 25 obrázků
Legendární sitcom se mohl jmenovat úplně jinak.

Jednoduchý a přesto všeříkající, takový je název Friends/Přátelé. Jméno legendárního sitcomu známe všichni a asi si už neumíme představit, že by zněl jinak, ale pravdou je, že byly zvažovány další alternativy. 

7 slavných seriálů, které odkazují na Českou republiku
 

Když v devadesátých letech minulého století dvojice tvůrců David Crane a Marta Kauffman pracovala na projektu, přemýšelala i o jiných názvech.

Jedním z nich bylo například Insomnia Cafe (insomnia je jiný termín pro nespavost, pozn. redakce), což byl zřejmý odkaz na to, kolik času ústřední partička trávila v kavárně Central Perk. 

Když práva na seriál zakoupila stanice NBC, projekt byl přejmenován na Friends Like Us (přátelé jako my), ale tenhle název nevydržel dlouho s ohledem na to, že byl podobný jménu seriálu These Friends of Mine na konkurenční ABC

Následoval název Six of One (půltucet), ale ani ten samozřejmě nebyl finální. Dál se zvažoval titul Across the Hall (přes chodbu), ale těsně před premiérou seriálu 22. 9. 1994 byl zvolen název Friends/Přátelé. 

Samozřejmě jméno není obvykle hlavním faktorem vedoucím k úspěchu, ale dá se tušit, že zrovna v tomto případě i název sehrál důležitou roli v tom, že se z Přátel stala tak oblíbená a kultovní podívaná. Přece jen, umíte si představit, že byste už po stopadesáté sledovali na Nově 2 seriál Insomnia Cafe?

A ještě jedna smutná zpráva, 24. 12. 2019 zemřela písničkářka Allee Willis, držitelka dvou cen Grammy, která se podílela na písni I'll Be There For You, tedy songu, který byl použit jako titulní v případě znělky Přátel.

Zdroj: SR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu