Zaklínač: Tvůrci vysvětlují, jak dbali na odlišení seriálu od Hry o trůny

Zaklínač: Tvůrci vysvětlují, jak dbali na odlišení seriálu od Hry o trůny | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 29 obrázků
Lauren Schmidt Hissrich promluvila o tom, proč Zaklínač není jen "další Hrou o trůny".

Dalo se tušit, že seriál The Witcher/Zaklínač streamovací společnosti Netflix bude srovnáván se Hrou o trůny. Oba projekty jsou velkolepou fantasy podívanou inspirovanou oblíbenou knižní předlohou, ale samozřejmě se v mnoha případech liší. A přestože tvůrkyně Zaklínače Lauren Schmidt Hissrich nepopírá to, že Zaklínače Hra o trůny v některých ohledech inspirovala, tak jedním z cílů bylo to, aby The Witcher nebyl "další Hrou o trůny".

Zaklínač: Autor knižní předlohy prozradil svůj názor na Henryho Cavilla
 

Rozdílem mezi oběma sériemi je například to, že zatímco tvůrci Hry o trůny nebrali příliš v potaz teorie, stížnosti a výtky fanoušků, tak Lauren s nimi intenzivně komunikuje skrze sociální sítě:

"Chtěla jsem být v kontaktu s fanoušky. Objevila jsem se na Twitteru velmi velmi brzy a oznámila, kdo jsem a co dělám a dočkala jsem se různých typů reakcí, dobrých i špatných, ale zůstala jsem tam. To, co jsem chtěla, aby lidé věděli, bylo to, že tuhle značku miluji. To ale neznamená, že udělám vše, co po mně fandové chtějí nebo udělám vše, co si myslí, že by uděláno být mělo, ale pokud budou vědět, že ctím stejnou věc, kterou oni i jí milujeme, pak si myslím, že budeme všichni v pohodě."

Co mají Hra o trůny a Zaklínač společné je nahota a někdy až extrémní brutalita, ale v tomto ohledu si Lauren dávala velký pozor, aby to v seriálu nebylo jen pro efekt. A tak se tvůrkyně sama sebe neustále ptala...

"Posune to dál příběh? Osobně mě vytáčí, pokud je někde bezdůvodné násilí jen kvůli tomu, aby bylo publikum šokované nebo, když probíhá rozhovor a vzadu jsou prostě dva nazí lidé. Potřebuji porozumět tomu, proč jsou nazí a 'A co to znamená pro postavy?'"

Pravdou je, že pokud jde o hodnocení, tak v případě profesionálních recenzí odstartoval Zaklínač výrazně hůře než Hra o trůny, ale s ohledem na to, že se dočkáme minimálně druhé řady Zaklínače, je tu prostor pro zlepšení a je rozhodně dobře, že tvůrci naslouchají fandů, ale současně nehodlají vždy skákat, jak publikum píská. To by mohl být dobrý recept, jak vypilovat kvalitu seriálu.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu