The Mandalorian: Jestli nechcete naštvat tvůrce, neříkejte "Baby Yoda"

The Mandalorian: Jestli nechcete naštvat tvůrce, neříkejte "Baby Yoda" | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 8 obrázků
Šéf Disneyho vysvětluje, proč se Baby Yodovi nesmí říkat Baby Yoda. Bude mít postava ještě větší význam pro celé univerzum?

Netřeba se dlouze rozepisovat o celosvětovém popkulturním fenoménu, jakým je malý uzlíček roztomilosti, kterému svět začal příhodně říkat Baby Yoda. Ten světlo světa spatřil na konci první epizody nyní už odvysílané první řady seriálu The Mandalorian a hned si získal srdce snad všech diváků. I sám všemocný všemocný pohlavár Disneyho Bob Iger nicméně v rozhovoru prozradil, že dokonce i jeho kolegové z Lucasfilmu za užívání názvu "Baby Yoda" kárali.

The Mandalorian: Objeví se ve druhé řadě Huttové?
 

„My neříkáme Dítěti nebo také Věci (originální pojmenování The Child nebo The Asset; pozn. red.) tak, jako jej nazývá zbytek světa. Baby Yoda je zakázané. Jon [Favreau] mi vždycky vynadal, když jsem v mailech užíval jméno Baby Yoda: ‚Není to Baby Yoda!‘ Myslím, že lidé opravdu chtějí vědět, jaké je jeho skutečné jméno. Já znám jeho skutečné jméno, což to je jeden z důvodů, proč jsem posílil svou ochranku, nemůžu riskovat, že mi někdo podá sérum pravdy,“ přiznal s nadsázkou Iger.

Skutečné jméno Baby Yo….totiž Dítěte tak dost možná bude mít velký význam pro celé univerzum Star Wars, když se kolem něj dělají takové cavyky. První řada nám jméno neodhalila, ale není pochyb, že druhá řada už se jeho původem bude zabývat důkladněji. Doposud jen víme, že je Dítě stejné rasy jako oblíbený Mistr Yoda a je mu 50 let. A vzhledem k tomu, že o této rase víme pramálo, bude další vývoj příběhu dítěte výlet do neznáma.

Kromě jiného se Iger v rozhovoru rozpovídal o marketingu a o oficiálních hračkách Dítěte. Ty už jsou oficiálně oznámeny společností Hasbro, Disney ale pro uchování tajemství seriálu musel s přípravou hraček počkat až doby, kdy už bylo na předvánoční výrobu a prodeje pozdě. Gigant zábavního průmyslu tedy obětoval vánoční výdělky, jen aby udržel podobu Dítěte pod pokličkou. A to u podobně velkých společností není tak docela zvykem, takže palec nahoru. Baby Yoda je nicméně tolik oblíbený, že hračky půjdou na dračku v kteroukoliv roční dobu, takže Disney nemusí smutnit.

Celý rozhovor si můžete pustit zde:

Zdroj: YouTube, Movieweb

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu