Silicon Valley: Seriál o průšvihářích ze start-upu mohl skončit jinak

Silicon Valley: Seriál o průšvihářích ze start-upu mohl skončit jinak | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Tvůrci měli původně v plánu trošku jiný závěr.

Zábavný komediální seriál Silicon Valley stanice HBO skončil šestou řadou a dá se říct, že konec nebyl špatný, byl pojat samozřejmě s humorem, nicméně nechyběl ani emocionální náboj. Ovšem pravdou je, že tvůrci měli v plánu zakončit seriál malinko jinak. To prozradil jeden z duchovních otců projetku Mike Judge:

Silicon Valley: Šestá řada nerdovského sitcomu bude poslední
 

"Konec série jsme popravdě měli rozmyšlen už od druhé nebo třetí řady. A nebyl to tento, ale šlo o podobnou věc, kdy by Richard jednoduše obětoval [svou společnost]. Ale bylo to o tom, že by využil open sourcing (zdrojový kód by byl poskytnut veřejnosti volně k užití, pozn. redakce) a dal by svůj algoritmus k dispozici celému světu místo toho, aby si ho nechal pro sebe a vydělal na něm hromadu pěnez. Závěr [se kterým jsme přišli] nás napadl, když jsme psali tuhle řadu a naši techničtí konzultanti nám řekli o teoretické možnost konce šifrování. Nakonec se to zdálo jako silnější a více dramatický konec."

Během finále jsme se také podívali do budoucnosti, kdy hlavní postavy byly součástí dokumentu, ve kterém se vyjadřovaly k tomu, co se stalo a co nyní dělají. 

"Ale celá dokumentární část nás napadla až později. Měl jsem prostě dojem, že půjde o zajímavý způsob ukončení seriálu a dá nám určitou strukturu, se kterou si budeme moci hrát. Ve chvíli, kdy jsme přišli s nápadem, že myšlenkou bude to, že sice selhali, ale všichni z nich ve skutečnosti budou vědět, že uspěli víc, než si dokázali představit, vypadalo to, že to bude velmi dobře fungovat společně s nápadem o dokumentárním pojetí."

Samozřejmě vyvstala otázka, zda tvůrci nepřemýšlí o tom, že by někde pokračovali dál, například, že by nám ukázali víc z toho, co se dělo s Elrichem. Judge sice prozadil, že by s tímto obsazením velmi rád znovu pracoval a to bez mrknutí oka, ale jedním dechem dodal, že o pokračování s kolegy žertují, ale aktuálně nemají žádné konkrétní plány a zatím nepřemýšlejí o dalším projektu z universa Silicon Valley.

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu