Devs: První trailer a datum premiéry sci-fi seriálu od režiséra Ex Machiny

Devs: První trailer a datum premiéry sci-fi seriálu od režiséra Ex Machiny | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 16 obrázků
Stačila jedna upoutávka a z nového sci-fi je rázem nejočekávanější seriál prvního čtvrtletí letošního roku.

Stanice FX zveřejnila první trailer a datum premiéry k originální sci-fi novince Devs, za kterou stojí režisér a scenárista filmů Ex Machina a Annihilation Alex Garland. Hlavní hrdinkou osmidílné minisérie je softwarová inženýrka Lily, jež podezřívá svého záhadného zaměstnavatele z toho, že má co dočinění s podivným úmrtím jejího partnera. Technologická firma ovšem skrývá mnohá tajemství a Lily odhaluje, že za jejími zdmi se odehrává něco, co by mohlo mít na svět nedozírné účinky.

Devs: První fotky ze sci-fi od autora Ex-Machiny
 

Strohá synopse nabízí paradoxně více informací než vydařený první trailer. Z upoutávky se o příběhu i možných zvratech nedozvíte téměř nic, avšak o to je tento trailer povedenější a uspokojivější. Už z prvních fotek bylo jasné, že si Garland i na televizním poli zachová svůj osobitý vizuální styl plný technologických vychytávek a nevšední palety barev. Trailer vyniká do žluta laděnými záběry, záhadnými výjevy, nervy drásajícím hudebním podkresem a dojmem, že nic není tak, jak se na první pohled zdá.

Z příběhu Devs může vzejít takřka cokoli a Garland už u přechozí Annihilation ukázal, že dokáže klamat tělem a že výsledné dílo, je zcela jiné, než jak napovídaly upoutávky. Z první ukázky tak zatím Devs působí jako další epizoda Black Mirror, u které se nešetřilo na rozpočtu. Ať už minisérie dopadne jakkoli, tak se stanici FX podařilo vypustit upoutávku, která na televizním a streamovacím poli nemá momentálně konkurenci. Upřímně si nepamatuji, kdy naposledy jsem viděl tak dobrý seriálový trailer, který by mě okamžitě přesvědčil si pustit minimálně první epizodu.

Hlavní roli Lily Chan si zahrála Sonoya Mizuno, která s Garlandem spolupracovala již na snímcích Ex Machina a Annihilation. Roli mysteriózního šéfa technologické firmy ztvárnil zarostlý Nick Offerman (Parks and Recreation). Ve vedlejších rolích uvidíme Alison Pill (Newsroom), Zacha Greniera (Klub rváčů), Karla Glusmana (Love), Jeffersona Halla (Vikingové) či Cailee Spaeny (On the Basis of Sex). Kromě Sonoyi Mizuno si Alex Garland k projektu přizval i kameramana Roba Hardyho, který s Garlandem rovněž pracoval na Annihilation a je kameramanem nadcházející marvelovky Black Widow.

Alex Garland napsal scénář a zrežíroval všech osm epizod. Devs je mimochodem Garlandův vůbec první seriálový počin. První díl bude ke zhlédnutí od 5. 3. V galerii si můžete prohlédnout promo fotografie a screeny z traileru.

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu