Hra o trůny: Peter Dinklage za finálem stojí

Hra o trůny: Peter Dinklage za finálem stojí | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 30 obrázků
K tomu se podívejte, jak by asi vypadal Nicolas Cage, kdyby byl v seriálu obsazený do některé z hlavních rolí.

Herec Peter Dinklage, představitel Tyriona Lannistera, dal nedávno rozhovor americkému magazínu The New Yorker. Přišla při něm řeč i na loni ukončenou Hru o trůny (Game of Thrones), jmenovitě na několik kontroverzních rozhodnutích z finálové epizody. Byť si některými okamžiky rozhněvala nemálo fanoušků, herec za ní pořád podle svých nových vyjádření pevně stojí.

„Každý bude mít vždy názor a to s sebou nese pocit vlastnictví. Je to jako se s někým rozcházet. Naštvou se. Nemůžu za nikoho mluvit, ale mám pocit, že lidi nechtěli, aby to skončilo, a tak se spousta z nich naštvala. Přijde mi, že to, co (showrunneři seriálu) Dave (Benioff) a Dan (Weiss) udělali, je něco mimořádného. Stává se to. Monstra vznikají. A vy to nečekáte. Volíme se je do úřadu. Díváte se opačným směrem. Takže všem, kteří se naštvali, protože měli moc rádi jednu postavu a vkládali do ní tolik své víry – byly tam náznaky po celou dobu,“ řekl Dinklage k obhajobě toho, že se z Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) nakonec seriálu defacto stala záporná postava.

Stát se to podle něj muselo, „kvůli všemu, co se celou dobu dělo. K něčemu to vedlo. Jsou lidé, kteří pojmenovali své děti Khaleesi. Možná jste měli počkat do konce seriálu než si to začnete nechat tetovat nebo pojmenovávat svého zlatého retrívra Daenerys! Nemůžu vám pomoct! Omlouvám se. Zešílela. Dovedli ji k tomu a z pohledu toho, jak se k ní chovali, byla také obětí. Prošla si tím a nakonec z toho vyšla naštvaná, jako spoustu z nás,“ dodal herec.

V rozhovoru také došla řeč na to, jaké měl očekávání ohledně osudu své postavy Tyriona. Dinklage přiznal, že nečekal, že by jeho, mezi fanoušky oblíbená, postava přežila. Nikdo z herců si to nemyslel. „Všichni jsme byli nervózní, když jsme dostali scénáře,“ sdělil.

Níže si můžete videem připomenout jednu z Tyrionových nejznámějších scén, a to ze čtvrté řady, kdy byl souzený za svůj údajný podíl na vraždě Joffreyho. Na odlehčení si pak jako bonus můžete v galerii prohlédnout legrační sérii upravených fotek postav ze Hry o trůny s obličejem herce Nicolase Cage. Dokázali byste si ho v některé z rolí v seriálu opravdu představit?

Zdroj: The New Yorker, foto: HBO, u/CarlosDanger100

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Aleš | 16.01.2020 16:02
Daenerys: "Nejsem jako můj otec." Jon Snow: "Samozřejmě že ne." kudla (ani mě to nepřekvapilo 2-3 díly před koncem jsem si vzpomněl jak končí moje nejoblíbenější anime)
Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu