Obi-Wan Kenobi: Prokletý Star Wars projekt se už zase odkládá

Obi-Wan Kenobi: Prokletý Star Wars projekt se už zase odkládá | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Internet to maluje černě, Ewan McGregor se snaží komplikovanou situaci zlehčit. A objeví se v Obi-Wanově minisérii Jar Jar Binks?

Původně se mluvilo o tom, že se Obi-Wan Kenobi dočká vlastního filmu, ale poté bylo oznámeno, že vznikne minisérie (což po neúspěchu Solo: Star Wars Story asi není překvapením). 

Obi-Wan Kenobi: Seriál se vedle mistra Jedie zaměří také na složitou situaci v Galaxii
 

Nicméně o něm nějakou dobu nebylo slyšet a dokonce se začalo šuškat o tom, zda náhodou série nebyla úplně zrušena.  Toho se příznivci Ewana McGregora v roli Obi-Wana nicméně bát nemusejí. Se seriálem se dál počítá, ovšem dojde ke zpoždění natáčení a to z důvodu přepisování scénáře. Prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy údajně nebyla spokojena s jejich úrovní.  Štáb byl prozatím rozpuštěn a produkce se odkládá.

Podle informací The Hollywood Reporteru se scénáře dost podobaly tomu, co diváci viděli už v Mandalorianovi, když měl pojednávat o tom, jak Oba-Wan ochraňuje malého Luka a možná dokonce snad i malou Leiu. Zdá se, že scénář Hosseina Amieniho bude kompletně škrtnout a bude se psát úplně nový příběh. Není zřejmé, zda jej napíše Amini nebo někdo jiný a existuje možnost, že místo šesti epizod vzniknou pouze čtyři. Jisté je, že se stále počítá s Ewanem McGregorem do hlavní role a Deborah Chow by měla zůstat režisérskou.

Disney i Lucasfilm se k celé situaci odmítli vyjádřit, a tak požár hasil alespoň Ewan McGregor, který zrovna poskytuje rozhovory k blížící se komiksovce Birds of Prey. Herec tvrdí, že seriál se normálně dál chystá, jen byl jemně odložen. Podle jeho tvrzení jsou scénáře vynikající (nebo alespoň ty části, které četl), jen je třeba je ještě trochu vylepšit. Místo toho, aby natáčení začalo letos v srpnu, začne příští rok v lednu a premiéra by měla proběhnout v původním termínu v roce 2022 beze změn. Celá situace prý není ani zdaleka tak dramatická, jak ji internet dělá.

Té úplně poslední části ´ještě lze uvěřit – internet přehání často. Na druhou stranu, odsunutí natáčení o pět měsíců, to nepůsobí jako „drobná úprava scénáře“. A pokud skutečně má zůstat původní datum premiéry beze změny, pak je pochopitelné, proč se šušká o tom, že by nakonec seriál mohl mít méně epizod. O tom, jak výrazně se skutečně přepisovalo, nám nakonec nejvíc prozradí to, jestli studio najme nebo nenajme nějakého nového scenáristu, tak zůstaňte na příjmu.

PS: Nedávno se objevila zvěst, že by se v sérii mohl objevit také kontroverzní Jar Jar Binks. Údajně už se začala modelovat zestárlá podoba téhle plně digitální postavy. Pokud se ale skutečně Jar Jar měl v sérii objevit, tak stále ještě nakonec všechno může být jinak, až scénáře projdou požadovanou úpravou.

Čekání na jasnější odpovědi si můžete zkrátit videem, ve kterém Ewan vypráví o tom, že si Obi-Wan lidé pletou s Ježíšem.

Zdroj: Making Star Wars, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu