Netflix zveřejnil seznam projektů, které byl nucen z politických důvodů odstranit ze své knihovny

Netflix zveřejnil seznam projektů, které byl nucen z politických důvodů odstranit ze své knihovny | Fandíme seriálům
Netflix
Streamovací společnost prozradila, které pořady byly pro některé země příliš kontroverzní.

Streamovací společnost Netflix aktuálně nabízí své služby celosvětově (nicméně v některých zemích jako pevninská Čína nebo Severní Korea není Netflix k dispozici) a počet předplatitelů se pohybuje někde kolem 150 milionů.

10 seriálů, o které byl v roce 2019 na Netflixu největší zájem
 

Ale s tím, že se Netflix rozšířil do velkého množství zemí přišly i problémy, které se týkají toho, že v některých státech nejsou zrovna spokojeni s určitými filmy, seriály a pořady, které jsou podle některých vládních činitelů nepřípustné. 

Netflix tak byl nucen stáhnout v některých zemích ze své knihovny určité projekty. A firma se rozhodla zveřejnit jejich seznam.

Rekordmanem je Singapur, který si vydupal stažení hned pěti projektů a to filmu Poslední pokušení Krista, seriálů Disjointed a The Last Hangover, kuchařské show Cooking on High a dokumentu The Legend of 420. Pokud pomineme Poslední pokušení Krista a The Last Hangover, kde bylo problematické znázornění víry, tak v ostatních třech případech bylo pro místní úřady nepřijatelné to, že výraznou roli hrála v daných filmech a seriálech marihuana.

Nový Zéland zase nebyl spokojen s dokumentem The Bridge, který se zaměřil na sebevraždy, které se odehrávají na mostě Golden Gate Bridge v San Fraciscu

Vietnam si pak vyžádal odstranění filmu Olověná vesta od Stanleyho Kubricka. Projekt znázorňuje válku ve Vietnamu a očividně ne způsobem, který by se vietnamským úřadům líbil. 

V sousedním Německu se pak diváci nepodívají na Noc oživlých mrtvol, což si vyžádala organizace German Commission for Youth Protection (Německá komise na ochranu mladistvých). 

Ozvala se také Saudská Arábie, konkrétně se jim nelíbila jedna epizoda komediálních vystoupení ze série Patriot Act with Hasan Minhaj.

Samozřejmě budou asi někteří lidé překvapeni, že Netflix požadavkům vyhověl a z morálního hlediska a úhlem pohledu svobody slova je asi rozhodnutí společnosti sporné, ale ekonomicky je to dobrý krok, lepší je zablokovat pár pořadů než čelit zákazů nabízení služeb v celém státu. 

Vyjádření Netflixu k seznamu zakázaných projektů zní:

"Nabízíme tvůrcům možnost oslovit publikum z celého světa. V některých případech jsme byli donuceni odstranit konkrétní projekty nebo epizody v určitých zemích kvůli vládnímu požadavku."

 A nutno poznamenat, že zákaz devíti projektů z obrovského množství obsahu, který Netflix nabízí, to nepůsobí zase tak hrozivě.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 2

Horac1k | 09.02.2020 21:57
Njn, ještě že existuje VPN. U nás je ten Netflix také brutálně ořezanej.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu