Počet nově vyrobených seriálů loni opět překonal rekord. Je toho v televizi moc?

Počet nově vyrobených seriálů loni opět překonal rekord. Je toho v televizi moc? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Stanice a streamovací služby každoročně navyšují svůj původní seriálový obsah, až to působí, že už je toho přespříliš.

Počet seriálů každoročně stoupá a v loňském roce se pomyslná laťka posunula zas o kousek dál. To má za následek přepsaní dosavadního rekordu z roku 2018. V roce 2019 bylo v USA odvysíláno 532 dramatických a komediálních sérií (určených pro hlavní vysílací čas - nebavíme se o nekonečných odpoledních seriálech, animácích pro ranní vysílání apod.). Jedná se o 7% nárůst oproti roku 2018. Za posledních 9 let se počet seriálů na televizních obrazovkách více než zdvojnásobil.

Vedle Netlixu roste další streamovací gigant
 

Během roku 2010 běželo v televizi ve Spojených státech “jen“ 216 seriálů a od té doby se počet každoročně zvyšuje. Jelikož streamovací služby se nadále rozrůstají a nové služby stále přibývají, tak se dá předpokládat, že nárůst seriálové tvorby bude pokračovat i během letošního roku. Předseda společnosti FX Networks John Landgraf v roce 2015 prohlásil, že je zde až příliš mnoho televizní tvorby a predikoval, že v roce 2016 dojde k úpadku.

Landgraf se mýlil. Dnes už i on předpokládá, že během letošního roku dojde k dalšímu nárůstu seriálové tvorby, což on sám považuje za šílené a dodává: „Stanice FX bude i v roce 2020 nadále pokračovat v opačném přístupu k seriálové tvorbě. Namísto navyšování původního obsahu se zaměříme jen na ty nejlepší seriály.“ Kéž by si tento přístup vzalo k srdci více televizních stanic a streamovací služeb. Každý předplatitel Netflixu nejspíš uzná, že za enormním výběrem seriálů se skrývá hromada průměrných a podprůměrných titulů, jež nestojí za zhlédnutí.

Celosvětově se pak jedná o ještě bláznivější čísla. Průzkum The NOTA od výzkumné společnosti Glance se zaměřil na nové seriály, které si v roce 2019 odbyly premiéru na více než padesáti mezinárodních trzích. Ze zprávy vyplývá, že během loňského roku se na klíčových trzích odvysílalo přes deset tisíc nových seriálů! Tak schválně dejte vědět v komentářích, kolik různých seriálů myslíte, že jste loni stihli zhlédnout vy.

Zdroj: Deadline, Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu