Westworld: Připomeňte si před premiérou 3. řady, co se dosud stalo

Westworld: Připomeňte si před premiérou 3. řady, co se dosud stalo | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 85 obrázků
Už si nejste tak docela jistí, jak se to vlastně všechno ve dvou prvních řadách Wesworldu zamotalo? Dejte si přehlednou rekapitulaci.

Už v noci na zítřek HBO odstartuje třetí řadu ambiciózního sci-fi seriálu Westworld. Připravují jej společně Lisa Joy a její manžel Jonathan Nolan (bratr Christophera Nolana a spoluscenárista řady jeho filmů) a zabývá se celou řadou komplexních témat, jako je lidská podstata, hodnota života, uměla inteligence, svobodná vůle apod. Celé je to zabalené v atraktivním balíčku, kdy na počátku první řady vstupujeme do zábavního parku Westworld, který je osázený inteligentními roboty a funguje vlastně jako taková videohra v reálném prostoru. Konkrétně tedy ve westernovém parku, později v shogunském parku či parku stylizovaném do časů koloniální Indie.

Řada třetí provede částečný restart, když se smrskne obsazení a z velké části se děj bude odehrávat za hranicemi zábavních parků – v běžném světě (budoucnosti). Jestli dosud bylo klíčovým divácké pátrání po tom, jak to vlastně všechno funguje, teď by nás měl čekat o něco přímočařejší boj mezi lidmi a roboty, stejně jako zápas o svobodnou vůli jako takovou. Podle zámořských ohlasů se třetí řada opět vydařila, minimálně pokud jde o velkolepé vypravěčské měřítko a rozmach, kterými se seriál vždy chlubil a chlubí nadále. Se slibovanou větší přímočarostí to ale možná není až tak horké a podle některých recenzentů by nás opět měl čekat zamotaný příběh.

Právě složité vyprávění, kdy se v seriálu odvíjelo paralelně několik časových linek a události jsme sledovali z různých úhlů pohledu (často i pohledem nespolehlivých vypravěčů), bylo pro řadu diváků zábavným rébusem k rozluštění, ale pro neméně z nich také poměrně frustrující stránka Wesworldu, která některé diváky dokázala od dalšího sledování zcela odradit. Věříme, že ať už vám komplexní vypravěčská struktura sedla anebo ne tak docela, určitě řada z vás před začátkem třetí řady jistě ocení přehlednou rekapitulaci, kterou připravili Scree Junkies. Pokud nemáte k dispozici volnou půlhodinu, můžete si níž pustit alespoň krátká náladotvorná ohlédnutí přímo od HBO. Dole v galerii si můžete prohlédnout fotky z chystané třetí řady.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu