Vodafone, podobně jako ostatní operátoři, spustí vlastní internetovou televizi

Vodafone, podobně jako ostatní operátoři, spustí vlastní internetovou televizi | Fandíme seriálům
Vodafone
Zobrazit dalších 11 obrázků
Od konce března rozběhne Vodafone svou vlastní internetovou televizi, jakou bude mít podobu?

Generální ředitel Vodafonu Petr Dvořák oznámil novinářům, že na přelomu března a dubna rozběhne operátor Vodafone svou vlastní televizní službu s názvem Vodafone TV. Půjde o placenou internetovou televizi, která půjde ve šlépějích konkurenčních služeb od O2 a T-Mobilu. Televizi si bude možné pořídit se set-top boxem a následně ji využívat i přes mobilní aplikaci.

O2 nabízí pro ukrácení dlouhé chvíle O2 TV a HBO za jednu korunu
 

Televize bude fungovat jak s fixním internetem od Vodafonu, tak i od jiných poskytovatelů. Další informace jako například o ceně jednotlivých balíčků a rozsahu HD programů uvede Vodafone v průběhu března. Televizní ambice Vodafonu pravděpodobně souvisí s tím, že Vodafone od loňského roku vlastní největšího tuzemského kabelového operátora UPC se zhruba půl milionem zákazníků televizních služeb. Od dubna definitivně končí značka UPC a nahradí ji Vodafone.

V Německu již Vodafone svou televizní službu spustil. Za necelých 10 eur (momentálně v přepočtu 270 korun) měsíčně na první rok získá německý zákazník 65 kanálů v SD rozlišení a 50 kanálů v HD, přičemž set-top box je schopen pracovat i se 4K/UHD rozlišením. Již nyní si tuzemští zájemci mohou stáhnout mobilní aplikaci Vodafone TV v obchodech pro Android a iOS, ale zatím je zpřístupněná pouze pro zaměstnance, kteří ji testují. Po spuštění služby ji ovšem zájemci budou moci plnohodnotně používat.

Dle screenshotů v obchodu Google Play bude Vodafone TV nabízet:

  • Přehrávání vybraných pořadů až 7 dní zpětně
  • Nahrávat oblíbené pořady a přehrát si je pak na jakémkoli zařízení
  • Přehrát právě vysílaný pořad znovu od začátku
  • Sledovat filmy nebo seriály přímo z Videotéky Vodafonu
  • Spouštět vybrané programy v originálním znění
  • Přenést přehrávaný obsah na TV obrazovku (pro správné fungování je nutné mít zařízení připojena do stejné internetové sítě)

Výčet funkcí koresponduje se službami od O2 a T-Mobilu. Konkurenční operátoři rovněž nabízejí přehrávaní programů až 7 dní zpětně, zastavení a přetočení pořadů či nahrání a uložení filmů a seriálů po dobu 30 dnů. Zda se předplatitelům O2 TV a T-Mobile TV vyplaní přechod k Vodafonu bude záviset na ceně a rozsahu videotéky.

Přístup T-Mobilu k videotéce spočívá v měsíčním předplatném za 99 Kč, kdy si zákazník může vybrat z více než 600 filmů. Naopak O2 TV nabízí zapůjčení jednotlivých filmů po dobu 48 hodin za poplatek. Aktuálně např. Nabarvené ptáče za 75 Kč, Jokera za 75 Kč či Ženy v běhu za 45 Kč. Nové filmy jsou většinou za částku 75 Kč, starší tituly za necelých padesát korun. O2 tak nabízí mnohem více titulů, a hlavně ty nejnovější filmy souběžně s DVD distribucí, zároveň ovšem jednotlivé částky za zapůjčení nemusí být pro všechny uživatele tak atraktivní, jako paušál.

V galerii si můžete prohlédnout podobu mobilní aplikace Vodafone TV.

Zdroj: Český rozhlas, iDnesO2, T-Mobile

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu