George R.R. Martin, autor Hry o trůny, je v izolaci a píše

George R.R. Martin, autor Hry o trůny, je v izolaci a píše | Fandíme seriálům
HBO
Zatímcko řádění nového typu koronaviru pozastavuje filmová a televizní natáčení, spisovatelé mají naopak čas věnovat se svým knihám. 

Nový typ koronaviru, který u nakažených způsobuje nemoc COVID-19, se během několika měsíců rozšířil téměř po celém světě. Téměř denně vás informujeme o různých zrušených nebo přerušených natáčení filmových a televizních projektů, naopak pro autory knih se jedná o příležitost, jak se nerušeně věnovat práci. To je i případ George R. R. Martina, který se uchýlil do izolace a plně se ponořil do prací na dlouho očekávané šesté knize ze série Hra o trůny.

Hra o trůny: George R. R. Martin nehodlá měnit knižní konec kvůli nářku internetu
 

Autor se k situaci ohledně epidemie koronaviru vyjádřil na svém blogu Not a blog. Zde oznámil, které konference a jaká setkání s fanoušky se ruší, stejně tak oznámil uzavření kina Jean Cocteau Cinema, které Martin vlastní. Do odvolání také přerušuje program nadace Stagecoach Foundation, která se věnuje organizaci filmových a televizních workshopů pro mládež.

Co je ale pro většinu fanoušků asi nejdůležitější informace, Martin v blogu přiznal, že si uvědomuje svůj věk, který ho řadí do ohrožené skupiny obyvatel. Největší smrtnost a šance na kritický průběh nemoci COVID-19 je právě u lidí starších 70ti let. Martin sám sebe popsal jako „prastarého“ a uchýlil se do izolace na odlehlém místě. Nevychází do města a mezi lidi, staré se o něj jeden z jeho zaměstnanců.

„Abych pravdu řekl, trávím teď v Západozemí víc času než v reálném životě, protože píšu každý den. Situace v Sedmi královstvích je neradostná, ale možná ne tak neradostná, jak může brzy být v našem světě.“

Fanoušci poslední dobou Martinovi vytýkali, že se víc věnoval setkáním a konferencím na úkor psaní Vichrů zimy (oficiální název šestého dílu série). Zatím poslední díl, Tanec s draky vyšel v roce 2012, od té doby si čtenáři museli vystačit se seriálem, který už od 5. série musel částečně vařit z vody a všichni víme, jak to nakonec dopadlo. Po fanoušky nepřijaté závěrečné sérii seriálu vzrostla natěšenost a zvědavost na Martinovo vlastní ukončení příběhu. Autorovo uchýlení do izolace, kde se plně věnuje psaní, je tak dobrá zpráva, kterou ale samozřejmě nechceme zlehčovat události posledních dní.

PS: Zároveň také nelze vyloučit, že Martin píše nějaký jiný text ze Západozemí. Vydávání různých doplňkových knih je jeho oblíbený způsob "prokratstinace".

Zdroj: Not a blog

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu