sKORO NA mizině: Nový seriál od tvůrců Lajny si střílí z herců, kteří chudnou v době pandemie

sKORO NA mizině: Nový seriál od tvůrců Lajny si střílí z herců, kteří chudnou v době pandemie | Fandíme seriálům
Dobře vycpaný bobr
Zobrazit dalších 17 obrázků
Podívejte se na upoutávku k novému komediálnímu seriálu od tvůrců Lajny, který vznikl v omezených karanténních podmínkách.

Tvůrci úspěšného komediálního seriálu Lajna připravili seriál sKORO NA mizině, který s humorem popisuje situaci herců ode dne, kdy byla zavedena karanténa. Úvodní epizoda si odbyde premiéru na YouTube již tuhle středu, 22. 4. První díl vychází ze snoubení reality a fikce a divákům ukáže jak herci a ostatní umělci strádají v době pandemie.

Ulice v karanténě: Ulice se po vynucené pauze opět připravuje
 

Prvotní nápad na seriál vznikl dle tvůrců na konci března a již 10. 4. se natáčela první epizoda. K projektu se vyjádřil režisér Lajny Vladimír Skórka takto: „Roušky šít neumím, plicní ventilátory neumí vyvinout asi nikdo z nás, tak přicházíme s pomyslnou rouškou seriálovou. Doufáme, že nejen pobaví diváky, kteří nyní kvůli karanténě tráví většinu času doma, ale také že pomůže hercům a tvůrcům, kteří jsou nyní – jak už napovídá sám název seriálu – skoro na mizině.

V seriálu se představí herci ostravského Divadla Mír v čele s osobitým seskupením Tři tygři, které tvoří Albert Čuba (Pouť), Štěpán Kozub (Lajna) a Robin Ferro (Rozsudek). Moravskou část v první epizodě doplnili Jiří Langmajer (Lajna), Adéla Gondíková (Krejzovi), Michal Suchánek (Partička), Jana Bernášková (Vyprávěj) a Rudolf Merkner (Princezna a písař).

Dostat v karanténě nabídku natáčet seriál se rovná zázraku! Ráda si ze sebe dělám srandu a tady jsem měla možnost si zahrát trochu cvoka. Točila jsem i se zraněním, které jsem taky prodala. A navíc Ostrava je má srdcovka, takže jsem neváhala ani minutu. Zároveň jsme tak trochu navázali na předešlou spolupráci, kdy jsem s Vláďou Skórkou točila seriál Hasiči,“ uvedla herečka Jana Bernášková, jež si pochvalovala i to, že mohla pracovat z pohodlí své chalupy.

Stejně jako ostatní pražští herci i Jana Bernášková v seriálu hrála přes aplikaci Face Time umožňující videokonferenční hovory. „Tento typ režírování jsem zažil poprvé. Bylo to dost neobvyklé a o to více zajímavé,“ podotkl režisér Vladimír Skórka, který stejně jako celý štáb pracoval bez honoráře. „Michal Suchánek se dokonce nabídnul, že v seriálu nejen zahraje, ale že nám pomůže napsat scénář, což nám s Martinem Šimičkem velice pomohlo, protože času bylo strašně málo,“ dodal.

Sitcom na pozadí koronavirové pandemie připravuje i Česká televize, která oznámila natáčení seriálu Láska v čase korony, o kterém jsme vás informovali zde. Níže se můžete podívat na krátkou upoutávku.

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál “sKORO NA mizině”, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna.

Zdroj: České noviny

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu