Seriálový týden: U českých diváků nově zabodovala teenagerovská komedie a také loňský hit Černobyl

Seriálový týden: U českých diváků nově zabodovala teenagerovská komedie a také loňský hit Černobyl | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 23 obrázků
Úspěch si také dokázal připsat kultovní Sex ve městě, nová řada středověkého dramatu nebo dokument o koronavirové pandemii.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nejsledovanější seriály HBO za poslední týden:

1. Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory)
2. Taková moderní rodinka (Modern Family)
3. Hra o trůny (Game of Thrones)
4. Sex ve městě (Sex and the City)
5. Průměrňákovi (The Middle)
6. Westworld
7. Malý Sheldon (Young Sheldon)
8. Živí mrtví (The Walking Dead)
9. Černobyl (Chernobyl)
10. Siréna (Siren)

Jak už je u českého HBO pravidelně zvykem, na rozdíl od Netflixu se desítka jeho nejsledovanějších seriálů měnila skutečně jen minimálně a pouze v detailech. Přesto se však nějaké ty změny přece jenom odehrály. Jak už jsem zmiňoval minulý týden, jedna část žebříčku, a to sice samotné stupně vítězů, je už pěknou řádku týdnu v podstatě neměnná a nejspíše to tak ještě dlouhou dobu zůstane. Nějaké to drama a proměny pozic můžeme sledovat především uprostřed a pak na samotném konci výčtu. No a to se aktuálně potvrdilo.

Celkem spanilou jízdu si minulý týden prožil především Sex ve městě, který se během relativně dlouhé doby z desáté pozice pomalu ale jistě vypracovával až do čela žebříčku, kterého dosáhl právě tento týden. Oproti minulému seznamu si kultovní komedie polepšila hned o dvě příčky a může se těšit bramborové medaili. Stejný skok kupředu si pak může přičíst i oblíbený sitcom Průměrňákovi.

Seriálový týden: Mezi Čechy nově vedou reality shows a dokument o Jordanovi
 

Oba dva komediálně střižené seriály získaly svá místa na úkor Westworldu a Malého Sheldona. Minimálně u prequelu ke kralující Teorii velkého třesku se to dá bez problému pochopit - seriál si přece jenom již odbyl poslední díl aktuálně vysílané třetí řady, tudíž nemůže diváky nalákat na nové epizody. To u Westworldu se jedná o mnohem větší překvapení. Oceňovaná sci-fi podívaná přece jenom spěla k velkému finále třetí řady (které dorazilo dnes brzy ráno), zájem fanoušků, minimálně těch českých, však očividně spíše klesá. Výsledná šestá příčka jistě není žádným průšvihem, přece jenom se však obecně čekal lepší výkon.

Na samotný konec žebříčku se pak po dvou týdnech přesunula fantasy Siréna, která v tomto ohledu vystřídala Příběh Služebnice. Seriál, který ji na deváté příčce aktuálně nahradil, vás možná překvapí. Jedná se totiž o téměř rok starý Černobyl, který minulý květen a červen, vyvolal celkem masivní pozdvižení. Jednalo se o jednu z vůbec nejlépe hodnocených loňských sérií, která si kromě všemožných ocenění dokázala najít svou cestu do mainstreamu, což se u podobně chmurných podívaných zase tolik nevidí. No a očividně mu popularita stále vydržela, o čemž svědčí nynější umístění.

Příští týden se pak ve výčtu nejspíše nějakých masivních změn nedočkáme. HBO nějaké velké premiéry v nejbližších dnech nechystá, asi největším nadcházejícím projektem jsou až Bludné kruhy s Markem Ruffalem v hlavní roli, jejichž vydání bylo odsunuto z konce dubna. U nás se ho však nejspíše dočkáme až v ranních hodinách pondělí 11. 5., do příštího žebříčku tedy promluvit nemůže.

Zdroje: Netflix, HBO (průměr z denních přehledů)

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu