Přátelé: Proč má Phoebe v seriálu dvojče

Přátelé: Proč má Phoebe v seriálu dvojče | Fandíme seriálům
Sony Pictures Television
Zobrazit dalších 5 obrázků
O tomhle propojení dvou seriálů jste možná vůbec nevěděli. 

Lisa Kudrow se proslavila rolí trochu potrhlé masérky Phoebe Buffay z legendárního sitkomu Přátelé. Phoebe, která ráda hraje na kytaru a zpívá o smradlavých kočkách, má poměrně komplikovaný a docela smutný životní příběh. Když byla dítě, její náhradní matka se zabila a Phoebe skončila na ulici poté, co byl její otec poslán do vězení. Svoji biologickou matku následně poznala až v dospělosti. Kromě toho má Phoebe i jednovaječné dvojče Ursulu, která se objevila v několika epizodách Přátel a vždy se ke své sestře chovala odtažitě a nepříjemně. Jak ale tato postava vůbec vznikla?

Přátelé: Lisa Kudrow nesnášela roli Ursuly a další zajímavosti
 

Postava Ursuly Buffay byla napsána pro sitcom Jsem do tebe blázen (Mad About You) s Helen Hunt a Paulem Reiserem v hlavních rolích Paula a Jamie Buchmanových. Ursula byla v seriálu, který odstartoval o dva roky dříve než Přátelé, poměrně zapomětlivou servírkou v restauraci a samozřejmě byla ztvárněna Lisou Kudrow. Herečka se zalíbila tvůrci Přátel, Davidu Craneovi, který pro ni napsal postavu Phoebe Buffay a optal se tvůrců Jsem do tebe blázen, jestli by z ní mohl vytvořit Ursulino dvojče a postavu Ursuly v seriálu také využívat. Příběhy obou seriálů se odehrávají v New Yorku, proto nic nebránilo vzniku menšího crossoveru. Z Ursuly se v Přátelích stala negativní postava, která své dobrosrdečné a milé sestře spíše škodila.

Na crossover mezi oběma seriály bylo odkázáno v první sérii, v epizodě nazvané Dvojčata. Hrdinové Jsem do tebe blázen (Helen Hunt a Paul Reiser) přijdou do kavárny Central Perk, kde se hrdinové Přátel objevují denně. Dvojice si myslela, že v kavárně narazila na Ursulu, místo toho ale potkali Phoebe. Její chování jim přišlo zvláštní a jiné. Vzhledem k tomu, že ale nevěděli o existenci Ursulina dvojčete, byli zmatení jejím nezájmem, který ale přičetli k jedné z Ursuliných výstředností.

Viděli jste seriál Jsem do tebe blázen? U nás jej před téměř dvaceti lety vysílali Česká televize, nikdy ale nedosáhl takové popularity jako jiné americké sitcomy z devadesátých let.

Zdroj: ScreenRant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 8

engin | 14.05.2020 13:46
Teď jsem si tu scénu pouštěl, bylo mi divný že si to nepamatuju, a nebyl tam Paul Reiser, ale Helen Hunt s kamarádkou..
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu