Letopisy Narnie: Autorův syn preferuje seriál, ve filmu není na nic čas

Letopisy Narnie: Autorův syn preferuje seriál, ve filmu není na nic čas | Fandíme seriálům
Disney
Zobrazit dalších 5 obrázků
Netflix vlastní práva na fantasy sérii Letopisy Narnie, jaké s nimi má plány?

Knižní sága Letopisy Narnie od autora C. S. Lewise patří mezi nejčtenější fantasy série všech dob. První díl s názvem Lev, čarodějnice a skříň sleduje příběh sourozenců Petra, Zuzany, Edmunda a Lucie v zemi obrů, trpaslíků, kentaurů a dalších tajemných bytostí, zakletých Bílou čarodějnicí. Úvodní díl byl vydán v roce 1950 a v roce 2005 se dočkal stejnojmenné filmové adaptace, která si při rozpočtu 180 milionu dolarů a průměrném zpracování přišla pro 745 milionu celosvětově.

Knightfall: V Česku natáčený středověký seriál se po 2 řadách ruší
 

Následně se fanoušci dočkali návazného dílu Princ Kaspian, u něhož nabobtnal rozpočet na 220 milionů, avšak mezinárodní výsledky z kin byly téměř poloviční oproti prvnímu dílu. Poslední film ze série s podtitulem Plavba Jitřního poutníka si odbyl premiéru v roce 2010, ovšem po stránce kvalit i tržeb z kin se opět nejednalo o žádnou slávu. Před časem zakoupil práva na sérii Netflix. Práva vlastní na několik let dopředu, ale zatím není zcela jasné, co s nimi bude dělat.

V nedávném rozhovoru se vyjádřil nevlastní syn C. S. Lewise Douglas Gresham, jenž byl producentem filmových zpracování, v tom smyslu, že by stál o seriál plný digitální vizuálních efektů: „Byl bych rád, aby z Letopisů Narnie byla televizní série. Protože u filmu máte dvě hodiny na to, abyste do příběhu vměstnali celou knihu, a to v plné míře zkrátka není možné, aby plně vynikly všechny nuance předlohy, atmosféra a dějové linky.

Ovšem vyjádření Douglase Greshama neznamená, že se skutečně dočkáme seriálu. Netflix zatím Greshama ohledně svých plánů s Narnií nekontaktoval: „Zatím se mi nikdo z Netflixu neozval. Mám trochu obavy, aby se vůbec někdy začalo něco dít.“ Jeho vyjádření samozřejmě souvisí i s aktuální situací, kdy všechny filmové a seriálové produkce jsou pozastaveny a zatím není zřejmé, kdy se vše vrátí do zajetých kolejí.  

Zdroj: Movieweb

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň

09.12.2005 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu